Acasă Local Anchetă la Mina Hondol

Anchetă la Mina Hondol

Ofiţerii din cadrul serviciului de investigaţii criminale al IJP Hunedoara au declanşat o anchetă la Mina Hondol, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa. Potrivit anchetatorilor, perimetrele unităţilor miniere nu au fost păzite. Directorul Minvest Deva, Pompiliu Crai, a spus însă că perimetrele miniere sunt extinse şi este greu să asigure paza pentru toate gurile închise. „Sunt în jur de 30 de guri de mină închise şi este greu de asigurat paza. Perimetrul de la Mina Hondol este în conservare, dar lucrările de închidere efectivă nu au început. În prezent, se lucrează la proiectul tehnic pentru zona Certej“, a declarat Pompiliu Crai.

Directorul Minvest susţine că lucrările de închidere sunt făcute de societatea Conversmin, care se ocupă de conservarea perimetrelor miniere.

„O primă măsură de siguranţă pe care noi am luat-o la momentul opririi activităţii a fost să împuşcăm toate aceste intrări, însă anumiţi cetăţeni certaţi cu legea, care intenţionează să sustragă diverse materiale care au rămas în mină, sparg, sapă şi intră în mod abuziv. La momentul la care ei intră acolo, o fac pe răspunderea lor“, a adăugat Crai.

Exit mobile version