16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcişi de mina de aur din Hunedoara

Ucişi de mina de aur din Hunedoara

Doi tineri, de 21 şi 26 de ani, din Hunedoara, au murit, iar un bărbat, de 47 de ani, se zbate între viaţă şi moarte la spital, după ce au coborât într-o mină de aur dezafectată din localitatea Hondoi.

Potrivit echipelor de intervenţie, bărbaţii au intrat să recupereze material feros şi este posibil să fi murit intoxicaţi cu monoxid de carbon. Cei trei erau însoţiţi de alt tânăr care a reuşit să se salveze şi să alerteze autorităţile. La faţa locului, în subteran, au coborât salvamontişti, echipe ale ISU şi salvatori minieri veniţi din Valea Jiului. „Intervenţia a fost deosebit de dificilă şi la salvarea celor trei persoane au concurat mai multe forţe pe lângă ISU, salvamont şi două echipe de salvatori mineri conduşi de directorul de Securitate şi Sănătate în Muncă de la Compania Huilei, Petru Drăgoescu“, a declarat reprezentantul ISU Hunedoara, colonelul Cornel Nasta.

Bărbatul care a supravieţuit este tatăl unuia dintre tinerii care au murit în mină. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, iar starea lui era stabilă.

Tinerii au coborât 500 de metri sub pământ şi se pare că nu era pentru prima dată când intrau cu scopul de a sustrage armăturile de fier pe care le valorificau. Reprezentanţii minei spun că este exclus să fi intrat în subteran pentru aur, deoarece în zonă nu există filoane care să poată fi exploatate, iar, mina a fost închisă acum doi ani.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU