22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFeriţi-vă de caniculă!

Feriţi-vă de caniculă!

În zilele caniculare trebuie să acordăm o atenţie mai mare alimentelor pe care le cumpărăm şi le consumăm, dar şi zonelor de agrement.

 

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vâlcea a dispus verificarea produselor perisabile. Această acţiune se va desfăşura pe toată perioada verii şi se vor controla unităţile de alimentaţie publică de tip fast-food, restaurant cu autoservire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante, terase, rotiserii, braserii, berării etc. Inspectorii OJPC vor verifica dacă sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorului la piscine, ştranduri, bazine, parcuri de distracţie şi unităţi de închiriere echipament de agrement. „Este important ca toţi consumatorii să reţină recomandările specialiştilor OJPC. Atunci când cumpără alimente din magazine, îi sfătuim pe oameni să acorde atenţie mai multor elemente: să verifice data valabilităţii produsului; să verifice lista ingredientelor respectivului produs; să observe dacă este respectată temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar, să nu decongeleze şi recongeleze un produs alimentar înainte de a-l consuma, dacă producătorul interzice această acţiune; să nu cumpere alimente din locuri neautorizate“, a precizat Beatrice Iulia Alexandru, inspector-şef adjunct în cadrul OJPC Vâlcea.

Măsuri sporite de igienă

 

Vâlcenii care aleg să se răcorească mergând la piscine, ştranduri, bazine de înot trebuie să acorde atenţie sporită la afişarea vizibilă a preţurilor serviciilor de care doresc să beneficieze şi la emiterea chitanţelor pentru contravaloarea acestora. De asemenea, trebuie să observe regulamentul care conţine măsurile de igienă ce trebuie respectate de cei care folosesc bazinele de înot. Este foarte important să solicite un registru de evidenţă a calităţii apei pentru îmbăiere. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi şi la avertizoarele de adâncime. La fiecare piscină, ştrand sau oricare altă zonă de agrement trebuie să existe vestiare, duşuri şi grupuri sanitare separate pentru femei şi bărbaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS