16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev măcelărit cu 13 lovituri de cuţit

Elev măcelărit cu 13 lovituri de cuţit

Un adolescent de 16 ani, din Corabia – Olt, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „A.I. Cuza“, a fost omorât cu sânge rece sâmbătă noapte. Trupul neînsufleţit al victimei, ciuruit de 13 lovituri de cuţit, a fost descoperit ieri-dimineaţă, în parcul din oraş.

Emil Ciobanu, de 16 ani, a plecat sâmbătă după-amiază, din comuna Orlea, unde locuiesc părinţii săi, spre Corabia, pentru a pune la punct detalii legate de sejurul pe care urma să îl petreacă la mare. Seara, s-a întâlnit cu nişte prieteni şi au mers împreună la discotecă. În jurul orei 3.00, Emil împreună cu alţi doi băieţi au decis să plece acasă. Au mers împreună o bucată de drum, după care s-au despărţit. Rămas singur, băiatul a fost atacat, se pare, în apropierea parcului orăşenesc. Trupul neînsufleţit al lui Emil a fost găsit ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.00, de paznicul unui şantier din zonă. Înmărmurit, bărbatul a sunat imediat la poliţie. Un echipaj de la Poliţia Corabia, poliţişti criminalişti şi un procuror s-au deplasat la locul crimei. Trupul neînsufleţit al lui Emil a fost dus la morga Spitalului din Corabia. Acolo a fost recunoscut de un apropiat al familiei Ciobanu.

 

 

„De ce, Doamne, de ce?“

 

Poliţiştii din Orlea i-au căutat pe părinţii lui Emil pe câmp, unde aceştia se aflau la muncă. Sfâşiaţi de durere, soţii Ciobanu au plecat într-un suflet la morgă, unde se afla cadavrul fiului lor. „A plecat de la noi aseară, cu gândul să vină la Corabia, să se intereseze de bilet ca să plece la mare. De ce, Doamne, de ce? Pentru ce să mai trăim noi?“, striga mama lui Emil.

„M-am întâlnit cu el la discotecă, era cu încă doi sau trei prieteni. Au plecat acasă împreună, iar în zona parcului, s-au despărţit şi a plecat fiecare spre casă. Probabil i-a ţinut calea cineva şi l-a omorât pentru lanţul pe care îl avea la gât, pentru telefonul mobil şi pentru bani“, a spus unul dintre colegii de clasă ai lui Emil. Aceeaşi variantă o susţin şi ceilalţi colegi ai băiatului. „Era un copil foarte cuminte. Nu se certa cu nimeni, nu avea duşmani sau prieteni din cercuri suspecte. Cine l-a urmărit a ştiut că are bani şi de-aia l-a omorât“, a spus un fost coleg de clasă al băiatului.

 

Faptă învăluită în mister

 

Modul în care criminalul a acţionat rămâne încă un mister. În timp ce colegii băiatului cred că Emil a fost ucis în parc, vecinii susţin că fapta s-ar fi petrecut pe faleza Dunării, iar trupul neînsufleţit ar fi fost adus apoi în parc.

„L-am văzut când l-au luat poliţiştii. Era ciuruit de cuţit şi la gât, şi la inimă, şi în spate, dar acolo în parc nu sunt decât două pete mici de sânge. Probabil l-au omorât în altă parte şi l-au aruncat în parc“, a spus unul dintre vecinii lui Emil.

 

 

Suspect reţinut

 

Cercetările în acest caz sunt în plină desfăşurare. Se pare însă că varianta cea mai plauzibilă rămâne jaful. Emil avea asupra sa un lănţişor din aur şi un telefon mobil foarte scump.

Apropiaţii familiei Ciobanu spun că oamenii sunt înstăriţi, foarte corecţi şi muncitori.

„L-a urmărit şi a ştiut că are bani, de-aia l-a omorât. Părinţii lui sunt oameni foarte bogaţi şi muncitori. Au avere şi pământ. Băiatul stătea aici, la Corabia, cu sora lui mai mică, dar se ducea mereu la Orlea, la părinţi. Era un copil ascultător şi nu obişnuia să umble prin oraş, să îşi petreacă nopţile cu prietenii“, a spus un cunoscut al familiei Ciobanu.

Suspect în acest caz este un bărbat din Corabia, recidivist. Potrivit martorilor, el ar fi fost văzut atât în noaptea tragediei, cât şi ieri-dimineaţă în zona parcului.

Localnicii spun că bărbatul suspectat de crimă ar fi mers la un bar din zonă pentru a-şi cumpăra o sticlă de bere, iar vânzătorul l-ar fi văzut cu mâinile murdare de sânge. În prezent, el este reţinut la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, pentru cercetări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII