15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacerist în Top 300, dator la bugetul local

Afacerist în Top 300, dator la bugetul local

Patronul clubului de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, are datorii de sute de mii de lei la bugetul local al Primăriei Petroşani, dar şi la societăţile din subordinea primăriei. Întâmplător, Simota este şi proaspăt consilier judeţean din partea PNL şi a fost ales membru în trei comisii de specialitate în cadrul CJ, respectiv în cea de buget-finanţe, cea de urbanism şi cea care reglementează privatizarea, comerţul şi turismul.

Afaceristul Alin Simota, supranumit de presă „baronul de Valea Jiului“, este „pasionat“ de afacerile cu firmele statului şi de banii bugetelor locale, dând dovadă că a ştiut să gestioneze aceste fonduri în interes personal. În ultimii ani, Simota a reuşit să umple conturile firmelor pe care le controlează cu sute de milioane de lei, numai de la bugetele locale. Din prietenia cu directorul general al CNH, Daniel Surulescu a reuşit să pună mâna şi pe o parte din banii minerilor. Dar Simota este să-şi achite obligaţiile către bugetul local sau către societăţile subordonate consiliului local.

Prin societăţile supervizate de el, omul de afaceri Alin Simota a concesionat sau închiriat mai multe terenuri ori active aflate în administrarea Primăriei Petroşani, pentru care a „uitat“ însă să achite impozitele şi taxele aferente. De exemplu, SC Atomis Internaţional Prod SRL, una dintre firmele lui Simota, înregistrează datorii totale de 91.980 de lei, pentru concesionarea unui teren în Petroşani. Simar SA, tot a lui, este datoare la Primăria Petroşani cu 6.335 de lei, suma reprezentând o restanţă pentru concesionarea a două terenuri. Nici firma Consmin, unde omul de afaceri este acţionar, nu este bun-platnic când vine vorba de buget. La SC Termoficare SA, societate aflată în subordinea consiliului local, firma Consmin Petroşani a acumulat datorii în valoare de 163.556,7 lei, în timp ce restul firmelor datorează peste 50.000 de lei.

 

Club privat, finanţat de la bugetul local

 

Alin Simota a beneficiat de sume importante de bani din bugetul local şi pentru echipa de fotbal Jiul, deşi consiliul local nu este asociat. În conturile Clubului Jiul au intrat, de la bugetul local, în ultimii ani, peste 600.000 de lei. Potrivit datelor oficiale, în anul 2004, Clubul Jiul a fost ajutat cu 155.000 de lei, în 2005 a primit 188.476 de lei pentru achiziţionarea şi montarea scaunelor, în 2006 a beneficiat de alţi 49.994,38 lei pentru reparaţii curente la clădire, în timp ce anul trecut a primit cei mai mulţi bani, respectiv 204.559,76 lei. Şi toate acestea, în condiţiile în care stadionul, în valoare de 5.300.000 de lei, a fost primit gratis spre folosinţă, pentru o perioadă de zece ani.

 

Executat silit

 

În vreme ce Alin Simota apare în Top 300 cu o avere estimată la 60 de milioane de euro, unele dintre firmele deţinute de patronul Clubului Jiul Petroşani au intrat în executare silită, pentru datorii acumulate ce depăşesc 300.000 de lei. Printre aceste firme se află, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, SC Atomis International Prod, al cărei obiect de activitate constă în lucrări la reţele de înaltă, joasă şi medie tensiune.

Altă firmă din domeniul energiei unde Simota era asociat este SC Cosareli Company SRL. Pe lângă acestea, alte două firme ale omului de afaceri, Promo Construct SRL şi E-sign Software Security SA, sunt declarate falimentare.

 

A depus jurământul

 

Patronul Clubului Jiul, Alin Simota, a acceptat locul în Consiliul Judeţean Hunedoara, după ce a pierdut fotoliul de primar al municipiului Petroşani. Ales membru în cele trei comisii de specialitate – buget-finanţe, urbanism şi cea care reglementează privatizarea, comerţul şi turismul – Alin Simota a promis că va sprijini toate proiectele care vizează bunăstarea cetăţenilor. „Este o provocare pentru mine şi sper ca din această postură să pot sprijini toate proiectele care sunt în interesul cetăţenilor. Trebuie să ne debarasăm de hainele politice şi de disputele ieftine şi să contribuim la progresul judeţului“, declară Simota.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU