Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

ASP cere hrană mai bună pentru bolnavi

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Dolj va urmări modul în care Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova respectă alocaţia de hrană zilnică, stabilită de lege, pentru bolnavii internaţi. Conducerea ASP Dolj s-a autosesizat, în urma articolului „Bolnavi în greva foamei“, publicat de GdS pe 25.06.2008 şi a dispus conducerii spitalului să se încadreze în cuantumul alocaţiei, iar cheltuielile pentru achiziţionarea de alimente să fie prioritare. „Vom urmări respectarea acestei dispoziţii“, a promis prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, directorul executiv al ASP Dolj.

Alocaţia de hrană pentru un bolnav de tuberculoză este de 12 lei pe zi, în timp ce Spitalul de Boli Infecţioase cheltuia mai puţin de jumătate din suma respectivă pentru hrana zilnică a pacienţilor.

Simona TUDOR

Paza la pădure, obligatorie

Proprietarii sau moştenitorii care au fost puşi în posesie cu suprafeţe de terenuri cu vegetaţie forestieră au obligaţia, conform legislaţiei în vigoare, să încheie contracte de prestări servicii silvice cu ocoale silvice de stat sau private. În caz contrar, se consideră contravenţie, care poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 5.000 de lei, informează Primăria Râmnicu Vâlcea. Ocolul Silvic asigură serviciul de pază pe o perioadă de 180 de zile după punerea în posesie a proprietarilor de terenuri forestiere, fie ei persoane fizice sau juridice. Aceştia sunt însă obligaţi ca, înainte cu cel puţin 15 zile de expirarea acestui termen, să se prezinte la Ocolul Silvic Râmnicu Vâlcea pentru a constata modul în care s-a asigurat paza şi protecţia pădurii, după care este obligatoriu să se încheie un contract de prestări servicii silvice cu o unitate autorizată în acest sens.

Mădălina MITROI

Un nou inspector general la ISJ Vâlcea

Începând cu 1 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea va fi numit un nou inspector general, cel mai probabil în persoana actualului inspector adjunct, Florin Smeureanu. Această schimbare se va face datorită faptului că actualul conducător al instituţiei a fost ales în funcţia de primar al localităţii Băile Olăneşti. Cu toate că nu a fost eliberat din funcţia de inspector general, Gheorghe Cică şi-a depus demisia imediat după ce a fost învestit ca primar. „M-au sunat de la Ministerul Educaţiei şi mi s-a spus că sunt câteva proceduri care trebuie îndeplinite şi că va mai dura câteva zile până ce voi fi eliberat din funcţia de inspector general al ISJ Vâlcea. Ministrul educaţiei şi cercetării va da în zilele următoare o decizie de numire în funcţie a unui nou inspector general“, a precizat Gheorghe Ciucă.

Mădălina MITROI

Campanie de colectare de DEEE

Craiovenii sunt îndemnaţi din nou astăzi să-şi arunce electrocasnicele care nu le mai sunt de trebuinţă. Autorităţile anunţă că vor colecta toate deşeurile electrice şi electronice (DEEE) abandonate în faţa porţilor sau lângă platformele gospodăreşti, dacă acestea sunt scoase până la ora 10.00. Primăria Craiova pune la dispoziţia vârstnicilor şi a celorlalte persoane care nu pot să transporte obiectele de care vor să se debaraseze un număr de telefon – 0251/422.733, la care oamenii pot cere ajutor.

Marian BĂDÎRCI

Exit mobile version