Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

300 de transporturi periculoase

VÂLCEA. Judeţul Vâlcea a fost tranzitat în primul semestru al anului de 348 de transporturi de substanţe periculoase, care au fost monitorizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” (ISU) Vâlcea. „Nu am avut nici un incident, în această perioadă, în care să fi fost implicate transporturi periculoase“, a declarat colonelul Adrian Mesescu, inspectorul-şef al ISU Vâlcea. Acesta a precizat că drumurile din judeţ sunt tranzitate de transporturi NATO, de armament şi muniţie şi unele sunt extrem de periculoase. De la începutul anului până în prezent, Secretariatul Tehnic Permanent al ISU Vâlcea a emis 17 avize pentru rutele pe care s-au efectuat transporturi de deşeuri periculoase şi zece notificări către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi inspectoratele de poliţie şi jandarmi ale judeţelor tranzitate şi ale celor de destinaţie, cu privire la executarea transporturilor deşeurilor periculoase.

Alina STATE -FULGER

S-au terminat înscrierile pentru Academia Militară

OLT. 65 de tineri din judeţul Olt vor candida pentru locurile de la Academiile Militare din ţară. Înscrierile s-au făcut la Biroul de Informare şi Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean, până pe 12 iunie. Printre tinerii care şi-au depus dosarele pentru Academia Militară se numără şi 17 fete. Urmează ca la centrul zonal de la Breaza, în cea de-a doua parte a lunii iulie, aceşti tineri să susţină probele de admitere. Probele eliminatorii constau în: test psihologic, teste fizice şi interviu. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru Academia Forţelor Terestre Sibiu (aproximativ 30 de locuri), pentru Institutul Medico-Militar de la Târgu Mureş, dar şi pentru celelalte academii precum: Academia Forţelor Aeriene Braşov, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Navală Constanţa.

Silviu ZANFIR

 

RĂSPUNDEM CITITORILOR:

Doamna Sofia P. din Caracal: „Doresc să fiu cazată la un cămin departe de casă, undeva la Craiova, Târgu Jiu, Turnu Severin sau în Caraş- Severin. Necazul meu nu va lua sfârşit dacă nu voi fi internată într-un spital social (Cămin de bătrâni)“.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care vor să se interneze într-un Cămin de bătrâni se pot adresa Serviciului de asistenţă socială din localitatea de domiciliu. Pentru internarea într-un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice, sunt necesare următoarele acte: cerere din partea solicitantului, declaraţie pe propria răspundere că nu are copii sau întreţinători legali; în cazul în care are întreţinători legali, aceştia trebuie să dea o declaraţie cu motivele pentru care nu îşi pot îngriji părintele şi să prezinte eventualele acte medicale dacă sunt bolnavi; copie după certificatul de naştere, copie după buletinul de identitate şi după certificatul de căsătorie, certificatul de deces al soţului / soţiei (după caz), hotărârea de divorţ (după caz), talonul de pensie, analize medicale (HIV, radiografie pulmonară etc.), adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că solicitantul nu suferă de boli infecto-contagioase, recomandare medicală de la medicul de familie din care să rezulte tipul de instituţie care este indicată potrivit stării de sănătate / sau instituţia indicată conform gradului de handicap constatat de Comisia de expertiză medicală, declaraţie pe propria răspundere de unde să reiasă că bătrânul nu are rude de gradul întâi sau întreţinători legali, talon de pensie recent (dacă este pensionar). La Craiova, suma lunară minimă pe care trebuie să o achite un vârstnic este de 300 de lei.

Clara STĂNESCU

 

Exit mobile version