Acasă Local Note mari la limba şi literatura română

Note mari la limba şi literatura română

OLT. Prima probă a bacalaureatului – sesiunea iunie-iulie 2008 a adus note mari candidaţilor. Conform datelor deţinute ieri de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, nu s-a absentat şi nu s-au semnalat incidente. S-a înregistrat totuşi un incident în Slatina. Preşedintele comisiei de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ Slatina, profesor universitar din cadrul Universităţii din Timişoara, a anunţat că va ajunge cu două zile mai târziu, fiind reţinut cu treburi importante la universitate. Vicepreşedintele comisiei din centru, prof. Maria Niţu, a primit delegaţie pentru a asigura preşedinţia comisiei.

La Colegiul Tehnic Metalurgic elevii au aşteptat fără emoţii să intre în sală. Deşi nu toţi s-au putut lăuda de-a lungul celor patru ani de liceu cu note strălucite la limba română, în prima zi nu
s-au înregistrat nici un respins la proba orală. Mai greu a fost pentru absolvenţi să emită păreri despre subiectele supuse analizei. Atmosfera a fost asemănătoare în mai toate liceele tehnice.

La Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, absolvenţii care au trecut prin faţa comisiei au primit chiar felicitări. Profesorii s-au declarat încântaţi de prestaţia tinerilor. „Am fost plăcut surprins că evaluarea şi-a atins obiectivul“, a declarat prof. Mihai Sârbu.

Printre candidaţii evaluaţi ieri la Colegiul „Ion Minulescu“ a fost şi un laureat al olimpiadei naţionale de matematică. „A dovedit că este un elev de excepţie, fiind la fel de bine pregătit şi la limba română“, a spus prof. Sârbu.

Astăzi este ultima zi rezervată primei probe, iar mâine începe evaluarea orală a cunoştinţelor de limbă străină, la care sunt aşteptaţi 4.347 de candidaţi. Cei mai mulţi vor susţine proba la limba engleză – 2.281, la limba franceză s-au înscris 2.042, pentru limba germană sunt 22 de candidaţi, iar pentru limba rusă, doar doi.

Exit mobile version