13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrbanism de mahala

Urbanism de mahala

Craiova ar putea rămâne fără arhitect-şef, după ce actuala directoare a urbaniştilor din primărie, Mihaela Al Bashtawi, a primit calificativul „nesatisfăcător“ pentru activitatea din 2007.

 

Primăria nu găseşte leac pentru dezastrul urbanistic din Craiova: un arhitect-şef care să lucreze pentru oraş şi locuitorii săi. Postul de director al Direcţiei de urbanism este ocupat de ani buni de oameni care nu fac altceva decât să servească intereselor investitorilor imobiliari, după cum a acuzat în nenumărate rânduri chiar primarul Craiovei, Antonie Solomon. Ceilalţi arhitecţi din Craiova refuză să preia funcţia de arhitect-şef, fiindcă majoritatea deţin afaceri în domeniu şi ar intra în conflict de interese. Iar actualul arhitect-şef, Mihaela Al Bashtawi, a primit recent calificativul „nesatisfăcător“ pentru activitatea din 2007. Potrivit raportului semnat de secretarul primăriei, Nicoleta Miulescu, organizarea şi coordonarea activităţii Direcţiei de urbanism în 2007 au lăsat mult de dorit, neimplicarea directorului în aceste activităţi fiind considerată abatere gravă de la respectarea sarcinilor de serviciu. În urma acestei decizii, cazul Al Bashtawi trebuie cercetat în comisia de disciplină, care nu poate adopta în astfel de situaţii decât o singură soluţie: desfacerea contractului de muncă. „Raportul de trimitere în cercetare administrativă a fost înregistrat la comisia de disciplină, însă analiza nu poate începe din cauză că activitatea comisiei este temporar suspendată. În astfel de situaţii, decizia este desfacerea contractului de muncă“, a declarat preşedintele comisiei de disciplină a Primăriei Craiova, Ovidiu Mischianu. Mihaela Al Bashtawi nu a putut fi contactată fiindcă este în concediu medical.

 

Uite-o, nu e!

 

Mihaela Al Bashtawi a încercat să demisioneze în octombrie 2006, dar şi-a restras demisia cu o zi înainte de termenul de preaviz. A urmat un an în care arhitecta a fost când lăudată, când acuzată. Aproape toţi oficialii din administraţie au atacat în primul rând incompetenţa angajaţilor de la urbanism şi modul în care aceştia răspund cererilor cetăţenilor. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a spus, la un moment dat, că „E fată deşteaptă, dar prea delicată (Mihaela Al Bashtawi – n.r.). Îi trebuie forţă, să pună la punct activitatea din direcţie. Altfel, dacă ia foc primăria, ea mai stă o jumătate de oră în birou, să-şi bea cafeaua“. Spre sfârşitul anului trecut, primarul a devenit însă foarte acid, făcând chiar aluzie la interesele anumitor oameni de afaceri care n-ar fi tocmai străine de directoarea Al Bashtawi şi declarând că nu mai poate scăpa de ea. Şi realitatea îi dă dreptate primarului. În 2008, după ce a obţinut calificativul „nesatisfăcător“, Mihaela Al Bashtawi a dat în judecată Primăria Craiova, solicitând anularea calificativului. Procesul este pe rol.

Ştefârţă sau Diaconescu

Potrivit apropiaţilor primarului Solomon, principalii candidaţi la postul de arhitect-şef al Craiovei sunt Emilian Ştefârţă, fost şef al comisiei de urbanism a Consiliului Local Municipal Craiova, şi Mircea Diaconescu, asociat la o firmă de proiecte urbanistice. Ştefârţă a mai fost „curtat“, chiar şi public, de primarul Solomon, însă de fiecare dată a găsit un motiv pentru a nu veni la primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII