Acasă Local Poliţia Rutieră este cu ochii pe şoferi

Poliţia Rutieră este cu ochii pe şoferi

VÂLCEA. Ieri, la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, a fost inaugurat Sistemul de monitorizare a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor în judeţ. Practic, au fost montate şapte camere de luat vederi în câteva dintre zonele cele mai predispuse accidentelor din judeţ.

Acest proiect are ca obiective principale reducerea incidentelor rutiere cauzate de viteză şi creşterea fluenţei în trafic. După alcătuirea unei hărţi a punctelor negre din judeţul Vâlcea, au fost stabilite locaţiile cu o rată mare a accidentelor rutiere cu urmări grave şi s-a trecut la instalarea echipamentelor radar pentru detectarea vitezei excesive şi la amenajarea dispeceratului integrat în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, unde vor fi preluate şi procesate automat sancţiunile contravenţionale pentru viteză. „Până în prezent, s-au montat şapte camere-radar fixe în localităţile Milcoiu, Bujoreni, Racoviţa, Câineni (DN 7), Ioneşti (DN 64) şi Slătioara (DN 67). Firma care a executat aparatura este din Cluj şi se numeşte Codec Spat. Acest sistem nu este gândit să jupoaie oamenii, ci să prevină accidentele. Aparatele radar vor acţiona în continuare între localităţile unde am montat camerele de supraveghere“, a declarat comisarul-şef Ilie Voica.

Până ieri, la ora 11.30, poliţiştii monitorizaseră deja peste 1.000 de cazuri în care şoferii depăşiseră viteza legală. Sistemul de supraveghere a şoselelor cu camere video a fost pus în practică în mai multe oraşe mari din ţară, cum ar fi Cluj, Bacău, Oradea, şi funcţionează foarte bine, în sensul că s-a redus foarte mult numărul accidentelor rutiere.

Firma clujeană care a executat aparatura a pornit această afacere tocmai pentru a ajuta la evitarea tragediilor care au loc pe şosele. „Totul a început de la un accident cumplit care a avut loc la Cluj. Ne-am gândit atunci că trebuie neapărat să facem ceva pentru a împiedica să nu se mai repete aceste evenimente. Aşa am ajuns să inventăm acest program de monitorizare care a fost pus la punct de tehnicienii noştri, nişte tineri capabili, care au reuşit să ducă la bun sfârşit acest sistem“, a declarat Constantin Culda, directorul firmei Codac Spat.

Exit mobile version