7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiberalii şi peremiştii vor la conducerea CJ Gorj

Liberalii şi peremiştii vor la conducerea CJ Gorj

Liberalii şi peremiştii luptă cot la cot pentru cele două posturi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Gorj, discutându-se varianta ca ambele partide să colaboreze cu social-democraţii pentru constituirea majorităţii în CJ.

Conducerea Partidului Naţional Liberal, filiala Gorj, are deja pregătit candidatul pentru un post de vicepreşedinte la consiliul judeţean. Imediat după desfăşurarea primului tur al alegerilor locale, cele patru partide care au consilieri judeţeni au demarat negocieri, în vederea asigurării majorităţii.

În prezent, PSD are 15 consilieri judeţeni, PD-L – nouă, PNL – şase şi PRM – doi. Întrucât numărul de consilieri judeţeni social-democraţi nu este suficient pentru a constitui majoritatea şi de a asigura o bună funcţionare a instituţiei, în ultima vreme au apărut mai multe variante prin care PSD ar putea să îşi asigure susţinerea altor partide. În timp ce conducerea PD-L, prin vocea preşedintelui Ionel Manţog, a declarat că este dispusă să participe la negocieri, PRM şi PNL au afirmat prin liderii lor că sunt aproape sigure că vor avea câte un post de vicepreşedinte.

 

Liberalii, pe val

 

Spre deosebire de celelalte partide care compun consiliul judeţean, liberalii sunt optimişti că vor face majoritate cu PSD la conducerea CJ Gorj. Deşi iniţial social-democraţii spuneau că doar un singur post de vicepreşedinte este scos la bătaie, celălalt urmând să fie ocupat în următorii patru ani tot de Cornel Popescu, se vehiculează în ultima perioadă tot mai des varianta că atât PNL, cât şi PRM vor să aibă câte un post de vicepreşedinte. Acest lucru este strâns legat şi de modul în care principalele partide negociază posturile de viceprimari. În unele comune, cum ar fi Turcineşti, social-democraţii au bătut palma cu liberalii. Pe aceeaşi formulă se discută şi constituirea majorităţii în consiliul judeţean. Unul dintre favoriţii la un post de vicepreşedinte este liberalul Radu Angheloiu, care a făcut public faptul că se bucură de susţinerea conducerii PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS