8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţ de vite, împuşcat de poliţişti

Hoţ de vite, împuşcat de poliţişti

Un bărbat de etnie romă din localitatea doljeană Băileşti a fost rănit grav marţi seară, fiind împuşcat în gât de un poliţist din cadrul IPJ Mehedinţi, pe care l-a atacat cu o furcă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Dolj au comunicat că marţi, în jurul orei 18.30, o echipă formată din patru poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi s-a prezentat la Poliţia Municipiului Băileşti, solicitând sprijin pentru continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind furtul a 16 vaci, comis de Romică Stuparu, de 39 de ani, şi Petre Plugaru, de 22 de ani, ambii ciobani, din Băileşti. Stuparu fusese reţinut în aceeaşi zi, în urma unei ordonanţe emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin. Poliţiştii mehedinţeni au precizat că deţin informaţii potrivit cărora vacile furate de pe raza judeţului Mehedinţi se află la stânele celor doi doljeni, dar şi că au un mandat de aducere pentru Plugaru. Cei patru poliţiştii mehedinţeni, însoţiţi de colegii din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, s-au dus marţi seară la stânele acestora, unde au găsit patru dintre vacile furate, animalele fiind recunoscute de părţile vătămate care însoţeau echipa de cercetare.

 

Împuşcat în gât

 

Poliţiştii doljeni au precizat că, în jurul orei 21.30, în timp ce echipa de cercetare se afla la stâna lui Stuparu pentru întocmirea procesului-verbal cu rezultatul verificărilor, acolo a ajuns şi Petre Plugaru, care era însoţit de alte patru persoane. Acesta, înarmat cu o furcă, a sărit din căruţa cu care venise şi, fără a sta la discuţie cu poliţiştii, s-a îndreptat către aceştia, lovindu-l cu furca în spate pe unul dintre anchetatorii mehedinţeni. Poliţistul căzut la pământ a făcut uz de armamentul din dotare, trăgând două focuri asupra lui Plugaru, pe care l-a rănit în gât. Agresorul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Pentru că starea sa era gravă, glonţul perforându-i gâtul, medicii au decis să fie transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, pentru a fi operat. „Pacientul prezenta o plagă în regiunea cervicală, produsă, probabil, prin împuşcare, şi altă plagă în zona cefei, probabil pe unde a ieşit glonţul“, a precizat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova. Plugaru a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 2.00, pentru a fi operat. Poliţistul înţepat cu furca a fost transportat şi el la spital, însă nu a rămas internat, rănile suferite fiind superficiale.

Cercetările în acest caz au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. „Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând să se stabilească dacă poliţistul a făcut uz de armă în mod justificat. De asemenea, se fac cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj asupra poliţistului“, a precizat procurorul Gheorghe Stoian, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

Cercetat pentru că l-a bătut pe fiul primarului din Afumaţi

 

Petre Plugaru era căutat şi de poliţiştii doljeni, după ce, săptămâna trecută, l-a bătut pe fiul primarului din comuna Afumaţi şi i-a distrus maşina. Poliţiştii au stabilit atunci că Marius Niţă, fiul primarului din Afumaţi, s-a dus împreună cu un prieten pe câmp, în satul Boureni.

Aici i-au întâlnit pe Gigel şi Petre Plugaru, care intraseră cu turma de oi în cultura de floarea-soarelui. Când Niţă le-a cerut romilor să scoată animalele de pe câmp, fraţii Plugaru au început să dea cu bâtele în maşina cu care veniseră cei doi. În urma incidentului, romii au spart parbrizul şi luneta maşinii fiului primarului şi i-au înfundat plafonul. În timpul conflictului a fost lovit şi Marius Niţă, care a primit primele îngrijiri medicale la Spitalul din Băileşti. Conform poliţiştilor doljeni, fraţii Plugaru se sustrăgeau cercetărilor, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de distrugere, lovire şi alte violenţe.

Hoţi recidivişti

Procurorii de la Severin au dispus ieri judecarea în libertate a hoţilor. Cu toate că sunt recidivişti, procurorii au decis că hoţii de vite nu sunt periculoşi. Şi ceilalţi membri ai familiilor lor au probleme cu legea. Doi dintre fraţii celor judecaţi sunt şi în prezent după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII