12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBursa, o şansă pentru copiii din mediul rural

Bursa, o şansă pentru copiii din mediul rural

N-au fost stimulaţi şi nici răsplătiţi degeaba. Copiii săraci de la sate, bursieri ai World Vision România şi ai Fundaţiei Vodafone, au încheiat anul şcolar cu medii între 8 şi 10. Pentru cele mai bune rezultate, ei au primit birouri, scaune ergonomice, cărţi şi rechizite.

 

Sunt toţi din satele doljene şi beneficiază, de trei ani, de proiectul „Bursa, o şansă pentru copiii din mediul rural“, pentru a-şi putea continua studiile la liceu. Pentru cei care fac parte din acest proiect, bursele reprezintă singura posibilitate de a termina şcoala. „Familia mea nu-şi permitea să mă ţină la liceu pentru că avem un venit modest, de circa 200 de lei pe lună. Mama este pensionată pe caz de boală, iar tatăl şi sora mea mai mare nu lucrează. Acum am şansa să învăţ. Vreau să dau la Facultatea de Relaţii Publice şi Comunicare şi sunt convinsă că voi reuşi“, a afirmat Daniela Maria B., elevă la unul dintre liceele de prestigiu din Craiova.

Altă elevă bursieră, Mădălina M., a obţinut anul acesta media generală 9,97 şi doreşte să ajungă studentă la Facultatea de Relaţii Internaţionale de la Bucureşti. „Fără aceste burse nu am fi reuşit să ajungem aici şi de aceea trebuie să demonstrăm că nu au greşit când ne-au ales“, a adăugat eleva.

 

Birouri şi MP3-playere pentru câştigători

 

Prin acest proiect, 153 de copii, dintre care 33 din Dolj, fără posibilităţi materiale pentru a-şi continua studiile la liceu, au beneficiat de burse în valoare de 1.000 de euro pe an, din care sunt cumpărate manuale, cărţi, rechizite sau haine. În funcţie de planul individual de intervenţie pentru fiecare elev, banii sunt direcţionaţi către cazarea în cămine, hrană, transport, materiale şcolare şi asistenţă medicală. De asemenea, copiii merg în excursii, tabere de creaţie, participă la concursuri de eseuri şi seminarii tematice. Elevii sunt monitorizaţi permanent. În anul şcolar 2007-2008, 15 tineri au avut medii între 9 şi 10. „Faptul că bursierii noştri au obţinut rezultate excelente ne aduce o mare satisfacţie şi ne determină să continuăm să-i încurajăm şi să-i susţinem pe fiecare. Ne face o mare plăcere să oferim elevilor care au obţinut mediile cele mai mari, respectiv două medii de 9,97, o medie de 9,85 şi una de 9,65, câte un birou şi un scaun ergonomic, precum şi cărţi şi rechizite. Următorii 11 elevi cu rezultate bune la învăţătură au primit câte un pachet cu un MP3-player, cărţi şi rechizite, iar toţi ceilalţi au primit cărţi şi rechizite“, a precizat Cristian Herzal, coordonator de proiect.

 

Proiectul este susţinut patru ani

 

Proiectul este susţinut de World Vision România în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, în judeţele Dolj, Vâlcea, Cluj, Iaşi şi Bacău, pentru o perioadă de patru ani, începând din toamna anului 2005, aşa cum declară Corina Şuţă, purtătoarea de cuvânt a World Vision Craiova. Beneficiarii Burselor Vodafone pentru liceu sunt 153 de absolvenţi de şcoală generală din mediul rural, care au obţinut rezultate bune la învăţătură, dar nu au avut posibilităţi materiale pentru a-şi continua studiile la liceu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS