Acasă Local Dolj Angajatorii nu vor salariaţi pe banii statului

Angajatorii nu vor salariaţi pe banii statului

Cei care angajează elevi şi studenţi cu acte în regulă le pot plăti jumătate din salariu cu bani de la stat. Cu toate acestea, doljenii ignoră această facilitate.

 

Conform Legii nr. 72/2007, angajatorii care, pe perioada vacanţelor, încadrează în muncă elevi şi studenţi beneficiază de un ajutor financiar în valoare de 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată. „Acest stimulent financiar se acordă angajatorilor lunar, proporţional cu perioada efectivă lucrată de elevi şi studenţi, fără a depăşi numărul de ore corespunzătoare programului normal“, a declarat Alina Grigore, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj.

Subvenţia, care este suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, se acordă la cererea angajatorului, pe o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. „De acest stimulent financiar nu beneficiază însă angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii“, a adăugat Alina Grigore.

Cum obţineţi sprijinul

În vederea acordării acestui sprijin, angajatorii trebuie să încheie cu AJOFM o convenţie-tip, în termen de 30 de zile de la data recrutării elevilor şi studenţilor aflaţi în vacanţă. Ulterior, pentru a beneficia de suma cuvenită potrivit legii, aferentă unei luni, angajatorii au obligaţia de a depune la AJOFM declaraţia lunară privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj aferentă lunii respective, în original şi în copie; tabelul nominal întocmit potrivit modelului-tip; pontajul şi statul de plată, în copie.

În 2008, nici un angajator doljean nu a solicitat sprijinul

Anul trecut, când a intrat în vigoare legislaţia cu privire la acordarea acestui stimulent financiar, au existat câţiva angajatori doljeni care s-au arătat interesaţi de sprijin. „În 2007, AJOFM Dolj a încheiat nouă convenţii privind încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor“, a precizat Alina Grigore, care a explicat că, în urma acestora, au fost încadraţi în muncă 19 elevi şi studenţi.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă şi anul acesta, până în prezent, la AJOFM Dolj nefiind înregistrată nici o solicitare în acest sens.

Exit mobile version