16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal175 km pe oră pe Calea Severinului

175 km pe oră pe Calea Severinului

Un bărbat de etnie romă, al cărui frate a murit într-un accident provocat de viteza excesivă, a fost surprins marţi de radarul poliţiştilor de la Rutieră în timp ce rula pe Calea Severinului din Craiova cu 175 de kilometri pe oră.

Poliţiştii de la Rutieră au organizat marţi o acţiune pentru combaterea excesului de viteză, în urma căreia au fost sancţionaţi 72 de şoferi care au depăşit viteza maximă legală admisă şi au fost reţinute cinci permise de conducere. „Recordul“ la viteză l-a obţinut Filip Serdaru, de 35 de ani, din Craiova. Acesta conducea Mercedesul cu numărul DJ-88-BAT pe strada Calea Severinului, dinspre Filiaşi către centru, şi a fost surprins de radar cu… 175 de kilometri pe oră. Trebuie menţionat că fratele şoferului vitezoman a decedat anul trecut, în urma unui accident produs de viteza excesivă. Subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, a precizat că lui Filip Serdaru i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost sancţionat contravenţional cu 450 de lei.

 

Patru morţi şi trei răniţi

 

Daniel Serdaru şi trei copii aflaţi în maşina pe care o conducea au murit într-un accident de circulaţie produs pe 10 aprilie 2007, între localităţile doljene Pieleşti şi Robăneşti. Alte trei persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru acordarea îngrijirilor medicale, una dintre ele fiind în comă. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit atunci că, din cauza vitezei excesive, Serdaru nu a mai putut controla autoturismul Audi pe care îl conducea şi, într-o curbă uşoară la stânga, a intrat pe contrasens şi a lovit violent camionul condus de Florin Stan, de 33 de ani, din Craiova. În urma impactului extrem de puternic dintre cele două autovehicule, plafonul autoturismului a fost smuls, patru dintre cei şase ocupanţi ai săi – Daniel Serdaru şi trei copii – decedând pe loc în urma rănilor suferite la cap. Elena Chiciu, soţia şoferului, şi alt copil au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, acesta din urmă în comă. Şoferul camionului a suferit şi el multiple leziuni, fiind transportat la acelaşi spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII