Acasă Local Copil salvat din foc

Copil salvat din foc

Un copil de cinci ani şi jumătate din municipiul Petroşani a fost salvat ieri, după ce în locuinţa în care stătea a izbucnit un incendiu. Micuţul era singur acasă, părinţii lui fiind la muncă, iar medicii care i-au acordat primele îngrijiri spun că acesta s-a intoxicat cu fum.

Pompierii care au ajuns la locul incendiului spun că băieţelul a aprins câteva cârpe, pe care le-a aruncat sub masca de la chiuvetă. Focul s-a extins cu repeziciune în toată locuinţa şi a fost observat de vecini, care au alertat pompierii.

Ca să poată intra în casă, pompierii au spart uşa apartamentului şi l-au găsit pe copil ascuns în colţul uneia dintre camere. „Copilul a intrat în panică după ce a aprins cârpele. Le-a aruncat în coşul de gunoi din bucătărie, iar flăcările s-au extins imediat la masca chiuvetei şi la obiectele din apropiere. A fost salvat şi preluat de medicii de la ambulanţă, care l-au dus la spital, pentru investigaţii. Era intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiul a fost stins repede“, a declarat căpitanul Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri „Iancu de Hunedoara“ din Petroşani. Plutonierul Sebastian Furnea, cel care l-a scos pe copil din casă, va fi propus pentru recompensare.

 

Exit mobile version