10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii de aparate electrice şi electronice, la control

Comercianţii de aparate electrice şi electronice, la control

OLT. Comercianţii de aparate electrice şi electronice din judeţ vor fi verificaţi zilele acestea de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Olt. Controalele vor viza în primul rând asigurarea securităţii utilizatorilor de echipamente electrice de joasă tensiune, compatibilitatea electromagnetică a aparatelor electrice şi electronice şi nivelul zgomotului transmis prin aer de aparatele electrocasnice.

Acţiunile de control au început luni şi vor ţine până vineri, perioadă în care mai multe echipe de inspectori vor străbate magazinele ce comercializează electronice şi electrocasnice în întreg judeţul. „În perioada 16-30 iunie, inspectorii OJPC desfăşoară controale la unităţile de comercializare a aparatelor electrice, electronice şi electrocasnice. În cadrul acestor acţiuni se urmăreşte verificarea prevederilor legale privind asigurarea securităţii utilizatorilor de echipamente electrice de joasă tensiune. Alt control tematic desfăşurat de instituţia noastră în perioada amintită urmăreşte verificarea respectării prevederilor legale privind condiţiile de introducere pe piaţă şi/sau punere în funcţiune a aparatelor electrice şi electronice din punct de vedere al compatibilităţii electromagnetice. A treia acţiune tematică din această săptămână se referă la verificarea respectării prevederilor legale privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a aparatelor electrocasnice în funcţie de nivelul zgomotului transmis prin aer“, a spus Tania Trăistaru, inspector principal în cadrul OJPC.

Comercianţii care nu respectă drepturile consumatorilor se vor alege cu sancţiuni sau chiar cu suspendarea activităţii de comercializare a produselor la care s-au constatat abateri grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS