Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

S-a răsturnat cu ATV-ul

OLT. Un bărbat a ajuns la spital cu răni, după ce ATV-ul pe care îl conducea s-a răsturnat în afara carosabilului. Incidentul a avut loc în cursul zilei de sâmbătă. Poliţia a fost anunţată despre caz duminică dimineaţă, de către cadrele medicale de la Spitalul din Caracal, unde victima, Ilie Bocai, de 39 de ani, s-a prezentat pentru a primi îngrijirile necesare. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în timp ce se plimba cu ATV-ul, proprietate personală, pe Drumul Judeţean 642, bărbatul a pierdut controlul vehiculului şi s-a răsturnat.

După producerea accidentului, el a plecat la domiciliul său, iar la ora 23.00 a fost anunţată ambulanţa, care l-a transportat la spital. Poliţia continuă cercetările în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

Minoră lovită de maşină

OLT. O adolescentă de 15 ani a fost rănită într-un accident de circulaţie petrecut duminică seară, în comuna Grojdibodu, judeţul Olt. Fata era pasageră în autoturismul Dacia 1310 condus de Florin Vidu, de 18 ani, din aceeaşi localitate. La un moment dat, maşina în care se aflau cei doi a fost lovită de alt autovehicul, un Mercedes Vito, care circula în spate.

În urma accidentului, minora a fost rănită, ea fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii spun că vinovat de accident se face conducătorul maşinii Mercedes, care nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

Accident la Tomşani

VÂLCEA. Un grav accident de circulaţie, în urma căruia două persoane au fost rănite, a avut loc duminică, 15 iunie, în localitatea vâlceană Tomşani, judeţul Vâlcea. Nicolae G., de 64 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism Wartburg, pe DN 67, în comuna Tomşani, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară a unui autovehicul, a pătruns pe contrasens şi, încercând să evite impactul cu maşina care circula regulamentar din sens opus, a ieşit de pe partea carosabilă, răsturnându-se. „În urma impactului, a fost grav rănită Ioana T., de 62 de ani, din Râmnicu Vâlcea, pasageră în autoturismul Wartburg pe locul din dreapta faţă, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a fost diagnosticată cu fractură col humeral drept, contuzie hemitorace, traumatism cranio-facial acut deschis, politraumatism prin accident rutier. De asemenea, şoferul a suferit câteva contuzii şi traumatisme, având nevoie de îngrijiri medicale. Fiind testat cu aparatul etilotest, Nicolae G. a prezentat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei“, a precizat subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Mădălina MITROI

Au început înscrierile

VÂLCEA. Conform Procedurilor şi calendarului de organizare şi desfăşurare a Admiterii în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2008-2009, în perioada 12-20 iunie 2008 va avea loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor din care au făcut parte elevii. Comisia de Admitere are şi un Centru Special de Înscriere pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe, care a fost amenajat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.

Elevii trebuie să ştie că nu se admit decât fişele editate în anul 2008. Ei vor beneficia de consiliere în Centrul Special de Înscriere şi au la dispoziţie broşura „Admitere – 2008“, editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Opţiunile vor fi completate la acest centru şi nu la şcoala de provenienţă.

Mădălina MITROI

Exit mobile version