29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de gospodării afectate de inundaţii, la Stăneşti

Zeci de gospodării afectate de inundaţii, la Stăneşti

GORJ. Peste 20 de gospodării din satele Curpen şi Vălari, comuna Stăneşti, judeţul Gorj, au fost inundate ieri, în urma unei ploi torenţiale care a durat doar o oră. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au fost chemaţi în ajutorul localnicilor, pentru a scoate apa din beciurile caselor. „Apa a pătruns peste tot din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute de dimineaţă. Au fost luate de ape şi trei podeţe. Nu avem încă informaţii despre oameni sau animale în pericol“, a spus Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti.

Acesta a mai declarat că nu a văzut niciodată o asemenea ploaie. „De când sunt eu nu am văzut aşa ceva. Oamenii sunt necăjiţi şi speriaţi că s-ar mai putea abate o asemenea nenorocire. Încercăm să-i ajutăm cum putem. Au fost afectate şi 20 de fântâni şi de aceea încercăm să le aducem oamenilor apă proaspătă. Pompierii se vor ocupa luni (astăzi – n.r.) de apa din fântâni“, a precizat Pârvulescu.

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Gorj va lua măsurile necesare. Potrivit directoarei executive a ASP Gorj, medicul Mariana Sfichi, va fi stabilit gradul de afectare a populaţiei, după care se va trece la vaccinarea oamenilor. „Populaţia va fi vaccinată împotriva tetanosului şi a hepatitei de tip A. Apoi, cu ajutorul autorităţilor locale, se va trece la asanarea fântânilor afectate de ploi. După ce va fi efectuată vaccinarea populaţiei, zona va fi supravegheată pentru 30 de zile, pentru prevenirea apariţiei bolilor digestive“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS