Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

A accidentat o minoră

OLT. Un bărbat din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, a lovit cu maşina o minoră şi a părăsit locul faptei. Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, pe raza localităţii. În timp ce se deplasa la volanul unui autoturism Dacia Break, din cauza neatenţiei în conducere, Aurelian R., de 32 de ani, a accidentat-o pe Alina C., de 15 ani, din comună. Minora a fost transportată la Spitalul Caracal, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După accident, conducătorul auto a fugit, lăsând maşina la o distanţă de aproape 1.700 de metri de locul accidentului, pe alt drum comunal. În urma cercetărilor, poliţiştii l-au găsit pe şofer la domiciliul său. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Dana MIHĂILĂ

Bush se gândeşte să-şi scrie memoriile

Preşedintele american George W. Bush, analizat în mai multe cărţi scrise de foşti colegi, inclusiv de fostul său purtător de cuvânt, care îl critică, se gândeşte să-şi scrie memoriile, informează Reuters.

Bush nu a făcut comentarii despre cartea fostului său purtător de cuvânt Scott McClellan, care a afirmat că preşedinţia americană a distorsionat adevărul şi a dus o campanie propagandistică pentru a-şi susţine cauza şi a justifica invadarea Irakului şi răsturnarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003. Casa Albă şi foşti consilieri ai lui Bush au respins acuzaţiile aduse şi afirmaţiile făcute de McClellan în cartea sa şi
s-au întrebat de ce fostul oficial nu şi-a manifestat chiar atunci dezacordul cu deciziile politice sau cu modul în care erau prezentate evenimentele.

Întrebat dacă intenţionează să-şi scrie propria carte după ce va pleca de la Casa Albă, în ianuarie, Bush a răspuns că aceasta este o posibilitate. „Am să mă gândesc la asta, da, să scriu o carte…“, a declarat Bush într-un interviu publicat ieri de săptămânalul britanic The Observer.

Predecesorul lui Bush la Casa Albă, Bill Clinton, a scris, după ce nu a mai fost preşedinte, o carte devenită best-seller în care şi-a povestit viaţa, precum şi cei opt ani petrecuţi la Casa Albă. Memoriile sale, intitulate „My Life“ („Viaţa mea“), i-au adus peste 23 de milioane de dolari.

Bush a mai declarat în interviul pentru The Observer că niciodată nu a văzut vreun episod din premiatul serial „The West Wing“, care are ca subiect viaţa la Casa Albă a unui preşedinte, un personaj de ficţiune. Bush a spus că preferă să privească emisiuni sportive şi să citească.

NewsIn

Exit mobile version