6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătălie electorală între rude

Bătălie electorală între rude

În două localităţi din judeţul Gorj, lupta pentru fotoliul de primar s-a dat între rude.

 

GORJ. La Novaci, bătălia finală s-a dat între un nepot şi un unchi. Gheorghe Porumbel, candidatul PSD, s-a confruntat cu nepotul său Pantelimon Todea, care este viceprimarul în exerciţiu al oraşului Novaci, candidat din partea Partidului Conservator. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului“, a fost verişor primar cu tatăl lui Pantelimon Todea, care a decedat. Potrivit unor localnici, cei doi nu sunt în relaţii bune şi o colaborare între ei este exclusă. De aceea, fiecare a avut o dorinţă mare de a câştiga. Gheorghe Porumbel a mai fost primarul localităţii în perioada 1996-2000. Primarul în exerciţiu, Ion Chiriac, a pierdut din primul tur.

În Târgu Logreşti, doi verişori cu acelaşi nume s-au luptat pentru funcţia de primar

 

În comuna Târgu Logreşti, bătălia electorală s-a dat între doi verişori, care au acelaşi nume. Ion N. Băluţă (PD-L), primarul în exerciţiu, s-a luptat cu Ion S. Băluţă (PSD), pentru ocuparea fotoliului de edil-şef al localităţii. Confuzia a fost şi mai mare, pentru că amândoi candidaţii au mustaţă. Alegătorii din Târgu Logreşti îi cunosc foarte bine pe amândoi, dar, din cauza asemănărilor foarte mari, a existat pericolul să voteze greşit.

În ciuda relaţiei de rudenie, între cei doi contracandidaţi există o mai veche rivalitate, generată de opţiunile politice diferite. Ion N. Băluţă a ales să candideze pe listele PD-L, iar Ion S. Băluţă a fost susţinut de Partidul Social Democrat. Localnicii spun că de zece ani nu şi-au mai vorbit şi că se află în conflict. Este pentru a treia oară când cei doi verişori se confruntă în alegeri, victorios ieşind Ion N. Băluţă, de la PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII