5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTelevizorul a devenit baby-sitter

Televizorul a devenit baby-sitter

Jumătate dintre părinţii din România nu le interzic niciodată copiilor să urmărească anumite programe, se arată într-un sondaj realizat, în 2007, de Research International în 13 ţări europene. Dintre părinţii care le interzic micuţilor să urmărească anumite programe, 43% consideră că emisiunile TV au prea multă violenţă, 30% – conţin prea multe conotaţii sexuale, iar 7% au spus că nu îi lasă pe copii să urmărească programe care au prea mult conţinut comercial.

În România, 26% din părinţii chestionaţi au spus că timpul petrecut zilnic de copii în faţa televizorului depăşeşte trei ore, iar 38% au spus că, în medie, micuţii stau între 1,5 şi 3 ore pe zi la TV. Doar 30% au spus că, în medie, copiii lor petrec 1,5 ore sau mai puţin, zilnic, în faţa televizorului.

În acelaşi timp, 15% din părinţii români au declarat că şi-au lăsat copiii să stea la televizor înainte de a împlini un an, 21% spun că i-au lăsat să se uite la TV după această vârstă, 22% – după ce copiii au făcut doi ani, iar 17% – după trei ani. Doar 24% le-au permis micuţilor să se uite la televizor la vârsta de patru ani sau după.

Televizorul a devenit între timp baby-sitter. Stă dovadă un studiu al cărui beneficiar este Consiliul Naţional al Audiovizualului şi care arată că 98% din cei mici îşi petrec timpul liber în faţa televizorului. Conform aceluiaşi studiu, 70% din micuţi îşi selectează din programele televizate ceea ce li se pare interesant în timp ce schimbă canalele, iar 77% dintre adulţi au declarat că odraslele lor nu au un program stabilit în ceea ce priveşte privitul la televizor, părinţii asumându-şi astfel riscul de a se confrunta cu atitudini negative ale copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS