10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLăsaţi corigenţi pentru că nu şi-au votat profesorul

Lăsaţi corigenţi pentru că nu şi-au votat profesorul

Profesorul de instalaţii tehnice Gheorghe Iordache, de la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin, candidat la funcţia de primar, este acuzat că a lăsat 12 elevi corigenţi pentru că aceştia nu l-au votat.

 

12 elevi din clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Industrial Bustuchin nu mai pot susţine examenul de bacalaureat, pentru că au fost lăsaţi corigenţi de profesorul de instalaţii tehnice, Gheorghe Iordache, candidat la alegerile locale din partea Partidului Conservator pentru funcţia de primar. Elevii spun că profesorul a fost foarte supărat că nu a obţinut decât 15 voturi şi le-a reproşat acestora că nu l-au votat.

Părinţii şi elevii au făcut ieri un adevărat scandal atât la şcoală, cât şi la primărie. Aceştia au protestat faţă de notele acordate de profesorul de instalaţii tehnice. „A venit în clasă şi ne-a spus că nu mai are nici un motiv să ne treacă, pentru că nu l-am votat. Ne-a dat nota 2 ca să nu mai intrăm în bacalaureat“, a spus Camelia Fîciu, una dintre elevele rămase corigente.

 

Dascălul susţine că elevii au fost slab pregătiţi

 

Şi părinţii elevilor au venit ieri să protesteze şi să ceară explicaţii dascălului care a candidat pentru funcţia de primar al comunei Bustuchin. Aceştia sunt de părere că profesorul le-a dat copiilor note de doi şi de trei pentru că nu l-au votat. „Şi-a bătut joc de copii. Le-a cerut să-l voteze şi le-a spus că va ţine cont de asta la note. Dar fata mea nu face politică şi nici nu a mers să voteze“, a spus mama unei eleve.

Gheorghe Iordache, profesorul acuzat, spune că le-a dat elevilor note mici pentru că nu învaţă: „Nu este adevărat că le-am dat note proaste şi că i-am lăsat corigenţi pentru că nu m-au votat.
Le-am dat note mici pentru că sunt slab pregătiţi. Nu a fost alt motiv“.

Părinţii elevilor s-au plâns şi conducerii Primăriei Bustuchin, care a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj de cele întâmplate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS