21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Goicea s-au luminat morţii

În Goicea s-au luminat morţii

Primul tur al alegerilor locale a dat foc imaginaţiei candidaţilor din comune, care s-au „bătut“ în şepci, plase, găleţi, ceşti şi tricouri cu însemnele partidului pe care-l reprezentau. Unii au mers până acolo, încât, nemaiavând ce face, au electrificat cimitirele săteşti, uitând că doar oamenii vii pot vota!

Candidaţii cu dare de mână au împărţit direct bani sau au dat de băut la cârciuma din sat, în speranţa ocupării măcar a unui loc în consiliu. De ce atâta tevatură pentru un loc de consilier care încasează lunar mai puţin de două sute de lei pentru munca prestată? Simplu! De „muşchii“ lui depinde tot ce mişcă în acea localitate! Un cămin cultural reparat trebuie recepţionat de o comisie formată din consilieri. O şcoală reparată are aceeaşi soartă. O investiţie de orice fel trece mai întâi la aprobat pe la consilieri. Şedinţele de consiliu sunt adevărate spectacole groteşti, în care consilierii se opun unor propuneri doar aşa, de-ai dracu’. Nu contează că nu au citit niciodată nimic despre atribuţiilor lor, nu contează că nu au habar de interesul comunităţii, ei sunt cineva şi de votul lor depinde tot.

Nimic nu este gratis

 

Pentru funcţia de primar, lucrurile se schimbă radical. Edilii-şefi aflaţi deja în funcţie îşi mai doresc un mandat pe motiv că trebuie să termine ce au început, dacă au început ceva. Sunt convinşi că lucrează pentru poporul care s-a cocoşat de atâta bine. Primarul este cel mai tare în sat. El decide cine repară, cine construieşte, cine investeşte, cui i se dă, cui i se ia, de la cine ia şi cu cine împarte. El e buricul pământului, el e sacrificatul şi neîmpăcatul. Fără el, comunitatea moare! Candidaţii la funcţie care-şi doresc pentru prima oară acest lucru nu au prea multe şanse dacă nu au bani. Alegătorul s-a obişnuit să-i dai ceva ca să te voteze. O şapcă, o pungă goală tot e ceva decât nimic. Cel care ţine de ştampila „VOTAT“ ştie că în lumea asta nimic nu e gratis!

 

„Doar proştii scot bani din buzunar“

 

Şmecherii care s-au „dedulcit“ la primărie ştiu că doar proştii scot bani din buzunar, iar deştepţii îşi fac campanie pe banii comunităţii. Aşa s-a întâmplat şi în comuna Goicea din judeţul Dolj, unde, înainte cu o săptămână de primul tur al alegerilor locale, cele trei cimitire din localitate au fost complet electrificate. Pe banii comunităţii! Nimeni nu i-a consultat pe morţi cu privire la dorinţa acestora de a-şi dormi somnul de veci la lumina lampadarelor. Edilii au considerat că nu mai aveau nimic de făcut pentru locatarii vii ai comunei şi de aceea au trecut la cei morţi! „Am băgat lumină electrică în toate cele trei cimitire ca să nu mai zică babele că nu văd cărarea când se duc la tămâiat. Este adevărat că lucrarea s-a terminat cu puţin înainte de alegeri! A costat 35.000 de lei din bugetul local. Când se aprinde lumina pe uliţele satului, se aprinde şi în cimitire, iar curentul îl plăteşte primăria. Eu nu am mai fost ales primar. Au rămas alţii pentru turul doi“, a spus Ion Petria, primarul comunei Goicea. Dar dacă votau şi morţii!?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII