12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFocarul de leucoză din Bărăşti va fi stins

Focarul de leucoză din Bărăşti va fi stins

După ce, timp de câteva luni, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt şi proprietarul unor bovine depistate cu leucoză s-au certat, amânând eliminarea focarului de boală, zilele trecute cele două părţi au căzut de acord. În cel mai scurt timp, cele şase bovine vor fi duse la abator, urmând ca ferma să intre în carantină şi să fie dezinfectată. De asemenea, proprietarul va primi şi despăgubiri din partea statului.

Potrivit directorului DSVSA Olt, Veronel Bolborea, o echipă a mers miercuri în Bărăşti şi, după câteva ore de discuţii, a căzut de acord cu Aurelian Ştefănescu, proprietarul animalelor, asupra valorii despăgubirilor ce vor fi acordate pentru cele şase bovine care urmează să fie abatorizate. Medicul veterinar şi inspectorul de zonă vor avea grijă ca animalele să fie duse la abator, după care ferma va intra în carantină.

„Timp de 30 de zile, ferma la care au fost descoperite animalele bolnave va intra în carantină. În această perioadă, se vor face trei dezinfecţii şi tot atâtea teste sanitare, astfel încât focarul să fie stins“, a spus directorul DSVSA Olt.

Cu toate că reprezentanţii DSVSA Olt anunţaseră că proprietarul nu va fi despăgubit, întrucât nu ar fi fost respectate toate procedurile legale la achiziţionarea animalelor, în urma evaluărilor de zilele trecute s-a stabilit că aceste despăgubiri vor fi acordate. Pentru fiecare animal abatorizat, proprietarul va primi între 1.800 şi 2.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS