12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBanii pentru diabet vin după şase luni

Banii pentru diabet vin după şase luni

Ministerul Sănătăţii Publice a deblocat, în sfârşit, sumele necesare plăţii testelor de diabet, după o aşteptare de aproape şase luni. Şefa Serviciului de programe din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, dr. Ramona Lesnic, a declarat că 81.000 de lei vor ajunge în cont în această lună, pentru ca banii să fie viraţi furnizorilor de teste de automonitorizare. Acestea au fost livrate, au şi ajuns la bolnavii de diabet, iar de atunci firmele aşteaptă plata. Explicaţia funcţionarilor din minister a fost că situaţia transmisă de la Olt „s-a rătăcit“ prin soft. „M-am dus personal la Bucureşti să rezolv problema, aşa că nu înţeleg!“, a mai spus dr. Ramona Lesnic.

Se pare că bani ar fi chiar mai mulţi, pentru încă aproximativ 80.000 de lei ASP primind indicaţii să demareze proceduri de licitaţie pentru achiziţii la nivelul judeţului.

Nu cu mult timp în urmă, după mai multe luni de aşteptare, dr. Lesnic avertiza că programele derulate la nivelul judeţului, cu finanţare prin MSP, se vor bloca din cauza subfinanţării. Medicii de familie nu au mai putut fi aprovizionaţi cu produsele necesare prevenirii anemiei la mamă şi la bebeluşi, anticoncepţionalele lipsesc, fiind probleme şi cu asigurarea laptelui praf. Ultima soluţie dată de minister era indicaţia de a se face mai întâi aprovizionarea, urmând ca, pe baza facturilor emise, MSP să deblocheze banii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS