10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţii copiilor abandonaţi la Paris cer daune

Părinţii copiilor abandonaţi la Paris cer daune

Familiile elevilor din Petroşani care au fost abandonaţi de agenţia de turism la Paris în luna aprilie solicită daune de 1.000 de euro pentru fiecare copil, după ce au dat în judecată firma. Preşedintele Comitetului de Părinţi de la Şcoala Generală „Avram Stanca“, Octavian Popescu, susţine că au intentat acţiune în instanţă agenţiei de turism Avangarde Club, iar prima înfăţişare a fost stabilită în septembrie. „Până la sfârşitul acestei luni, dosarul va ajunge în instanţă. Avem un avocat. Este unul dintre părinţii care au fost cu copiii în excursie. Poate povesti cel mai bine ce s-a întâmplat. Chiar şi aşa ne temem că vinovaţii nu vor plăti pentru ceea ce au făcut. Ne-am pregătit şi pentru o eventuală înfăţişare la Curtea de la Strasbourg“, a declarat Popescu.

Potrivit acestuia, împotriva firmei de turism vor acţiona atât pe latura penală, pentru înşelăciune, cât şi civilă, unde vor solicita daune morale şi materiale pentru fiecare copil care a avut de suferit.

Părinţii copiilor susţin că sancţiunile aplicate agenţiei de turism sunt nesemnificative. „Era corect să se prezinte şi procesul-verbal. Eu lucrez în domeniu, iar ce a făcut OJPC este praf în ochi. Nu cred că i-a amendat cu 50.000 de lei. Ei cred că ne-au închis gura, că nu ştim. Uite că cineva ştie despre ce este vorba, iar eu, unul, nu am văzut procesul-verbal prin care sunt sancţionaţi“, mai spune Popescu.

Aproximativ 100 de elevi din Valea Jiului au fost implicaţi, la sfârşitul lunii aprilie-începutul lunii mai, într-un incident în Franţa, ei fiind abandonaţi de agenţia Avangarde Turism Club la Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor. Copiii au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului, iar ulterior au cerut sprijinul Ambasadei României şi au fost cazaţi la un hotel situat la 50 de kilometri de Paris, însă au fost nevoiţi să-şi achite cazarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS