22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJocurile secunzilor

Jocurile secunzilor


Deşi liderii partidelor din Dolj spun că sunt mult prea preocupaţi de turul al doilea al alegerilor locale pentru a se gândi la locurile secunde din administraţie, câteva nume pentru posturile de viceprimari şi vicepreşedinţi au fost deja scoase din pălărie.

 

Numele vehiculate pentru funcţiile de viceprimari ai Craiovei şi vicepreşedinţi la consiliul judeţean s-au schimbat în ultima săptămână mai ceva ca batistele din buzunarele liderilor politici judeţeni. O singură propunere a devenit oficială şi, deci, bătută în cuie: cea făcută deja de PNL. Odată cu parafarea alianţei între PNL şi PSD la CJ şi în consiliile locale din Dolj, liberalilor le-a revenit un post de vicepreşedinte în schimbul sprijinului dat pentru alcătuirea majorităţii, funcţie pentru care l-au propus pe Dan Mogoş, şeful de cabinet al prefectului Silviu Dumitru. „Am discutat acest lucru în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, iar Dan Mogoş va fi propunerea noastră pentru viitorul vicepreşedinte liberal“, a spus senatorul Mario Oprea, preşedintele PNL Dolj.

 

Cristi Iovan, în cărţi pentru vicepreşedinte

 

Cât despre celălalt post de vicepreşedinte disponibil la CJ, acesta va fi cu siguranţă ocupat de un pesedist cu sprijinul aliaţilor din CJ, cei şase consilieri PNL. Liderii social-democraţi spun însă că o propunere nu a fost deocamdată discutată, atâta timp cât în teritoriu se bat 38 de candidaţi ai partidului în turul al doilea al alegerilor locale. „Deocamdată, nu ne-am gândit la aceste lucruri, pentru că vrem să treacă turul al doilea şi aici ne concentrăm eforturile. Apoi vom vedea ce e de făcut“, a spus Ion Prioteasa, preşedinte al CJ şi al PSD Dolj. Surse din cadrul PSD spun însă că discuţii pe marginea subiectului s-au purtat în cadrul organizaţiei judeţene şi că mâna dreaptă a preşedintelui Prioteasa, contrar speculaţiilor făcute până în prezent, nu va fi unul dintre „greii“ partidului, cum ar fi Virgil Boboc sau Petre Petrescu, ci un tânăr consilier pesedist. Aceleaşi surse îl dau ca având cele mai mari şanse de a fi vicepreşedinte pe Cristi Iovan, consilier judeţean în mandatul 2004-2008 şi jurist de profesie, dar în cărţi este şi Cosmin Vasile, preşedintele tineretului pesedist, tot jurist.

 

PD-L îşi alege viceprimarii la baionetă

 

Deşi pedeliştii au o majoritate confortabilă în Consiliul Local Craiova, lucrurile par să se complice când vine vorba de alegerea viceprimarilor. Surse din cadrul PD-L spun că în prezent există diferenţe de opinie între conducerea de la judeţ şi cea de la municipiu în ceea ce priveşte viitorii subalterni ai edilului-şef Antonie Solomon. Dinspre judeţ numele vehiculate sunt Alexandru Gîdăr, fostul inspector şcolar general adjunct, şi Mărinică Dincă, secretarul organizaţiei municipale, candidaţi confirmaţi oarecum de preşedintele PD-L Dolj, Radu Berceanu. „Confirm aceste nume, însă precizez faptul că nu e vorba de o decizie fermă publică şi că nu e vorba de o impunere. Domnul primar va avea un cuvânt foarte important de spus în alegerea oamenilor cu care va lucra efectiv şi nu s-a luat o hotărâre în acest sens pentru că, deocamdată, suntem în turul al doilea al alegerilor, unde avem 38 de candidaţi“, a spus ieri Berceanu.

Edilul-şef Antonie Solomon pune piciorul în prag şi vine cu propria listă. „Cine v-a dat numele astea?! Eu îmi aleg viceprimarii. Nu va decide nimeni altcineva cu cine voi lucra patru ani. Cine e Mărinică Dincă?! Eu pot să adaug şi alte nume pe lista aia, cum ar fi Radu Teodor, Gheorghe Albăstroiu sau Teodor Sas. Îmi trebuie oameni cu care să muncesc în primărie!“, a spus ieri Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII