17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGarda de Mediu a sistat activitatea unei societăţi

Garda de Mediu a sistat activitatea unei societăţi

OLT. O topitorie de aluminiu din Slatina s-a ales cu suspendarea activităţii în urma unor controale desfăşurate de curând de Garda de Mediu. Alte două societăţi, SC SMR SA Balş şi SC Andu SRL Slătioara, se află pe lista neagră a comisarilor de mediu, aceştia propunând suspendarea autorizaţiilor de mediu pentru activităţile pe care le desfăşoară.

Cele mai grave nereguli au fost descoperite la SC General Nefer Product A&D SRL, firmă care nu s-a racordat la instalaţia de captare, tratare şi dispersie a poluanţilor în atmosferă. Aceleiaşi societăţi i s-a aplicat şi o amendă de 5.000 de lei pentru că nu a respectat, în desfăşurarea activităţii de valorificare prin topire-turnare deşeuri de aluminiu, prevederile referitoare la protecţia atmosferei din autorizaţia de mediu.

Alte două societăţi din judeţ se află în pericol de a rămâne fără autorizaţie.

Este vorba de SC SMR SA Balş, care, în cursul lunii mai, a fabricat oţel fără să respecte mai multe măsuri de protecţie a mediului dispuse de comisarii Gărzii. Şi pentru SC Andu SRL din Slătioara, societate având ca
obiect de activitate turnarea-topirea deşeurilor de aluminiu, se ia în calcul varianta suspendării autorizaţiei de mediu pentru că nu s-a realizat monitorizarea emisiilor tehnologice la mai mulţi indicatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS