5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDN Novaci - Rânca, un chin pentru investitori şi turişti

DN Novaci – Rânca, un chin pentru investitori şi turişti

DN 67 C, care leagă oraşul Novaci de zona montană Rânca, arată ca bombardat şi nu sunt semne că secţia locală a Drumurilor Naţionale va începe prea curând lucrările de reparaţii.

 

GORJ. Pe DN 67 C, între Novaci şi Rânca, se circulă greu. Cu toate că aceia de la Drumurile Naţionale au promis de mai multe luni că se vor ocupa de repararea porţiunilor de carosabil mai afectate, aceştia abia au ajuns în faza de organizare a licitaţiei pentru desemnarea constructorului care să demareze lucrările de refacere a drumului. Şoseaua respectivă este importantă deoarece, în ultima perioadă, Rânca a devenit un punct de atracţie turistică, fiind, de asemenea, o zonă în care se află în derulare numeroase proiecte cu finanţare europeană.

 

Licitaţia, adjudecată

 

După cum a precizat Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, în prezent se cunoaşte numele grupului de firme care şi-a adjudecat licitaţia de balastare a Drumului Naţional 67C, între kilometrii 27 – 34: „Licitaţia despre care vorbim a fost organizată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova şi au participat două firme. Noi nu putem decât să aşteptăm să treacă termenele legale pentru depunerea contestaţiilor. Din câte ştiu eu, au participat câteva societăţi: una din Piatra-Olt şi două firme în asociere – una din Herculare şi una din Novaci. Câştigătoare a fost desemnată asociaţia de firme – STAICONS Herculane şi EUNOV Novaci. Dacă se rezolvă şi partea cu contestaţia, atunci pot demara procedurile de începere a lucrărilor. Acestea sunt evaluate la aproape 500.000 de lei. Se va realiza numai o balastare de drum, pentru a se putea circula în condiţii bune“, a declarat Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

 

Asfaltare peste balastare

 

Potrivit aceluiaşi director Leuştean, luna în care ar putea să fie începute lucrările este cel mai probabil iulie, însă nici o dată nu poate fi deocamdată avansată cu certitudine. În acelaşi timp, pe 7 iulie este programată să aibă loc, tot la Craiova, licitaţia pentru repararea şi modernizarea aceluiaşi drum, însă pe o lungime mult mai mare, ce vizează tronsonul Novaci – Rânca – Obârşia Lotrului. „Aceasta va fi o lucrare de anvergură şi mai costisitoare, însă deocamdată nu pot fi făcute publice nici un fel de cifre legate de valoarea investiţiei. Întâi se va realiza acea balastare în valoare de 500.000 de lei pentru a se putea circula, pentru ca, de anul viitor, cel mai sigur, să fie demarate şi lucrările generale de modernizare şi reparaţii. Este un proiect prin credit-furnizor, care va fi finanţat de constructor şi acesta îşi va recupera apoi, de la Ministerul Transporturilor, suma investită. Sunt destule firme care au achiziţionat caietul de sarcini şi aşteptăm licitaţia de pe 7 iulie“, a menţionat Dumitru Leuştean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS