11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Bani pentru şcoli

Doar o sumă mică din cele alocate pentru efectuarea de lucrări de modernizare şi reparare a unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj a fost cheltuită până în prezent. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, fondurile totale puse în acest an la dispoziţia şcolilor se ridică la aproape 23,4 milioane de lei, din care, până în luna iunie, nu s-au cheltuit decât 6,3 milioane de lei. Potrivit primarilor localităţilor, cele mai multe fonduri se vor cheltui în vacanţa de vară, când se vor executa majoritatea lucrărilor de reparaţii.

Aproape şapte milioane de lei vor fi transferate de ISJ Gorj către autorităţile locale pentru reabilitarea a 40 de unităţi de învăţământ. De asemenea, de la bugetul de stat s-a alocat suma de peste şapte milioane de lei pentru construirea de campusuri şcolare şi şcoli de arte şi meserii.

Pentru asigurarea utilităţilor la 20 de unităţi se va pune la dispoziţia autorităţilor locale suma de 3,6 milioane de lei. Altă serie de lucrări de reabilitare şi investiţii se va realiza la 16 unităţi de învăţământ, pentru care se va cheltui suma de peste 5,7 milioane de lei. Pentru modernizarea şcolilor generale şi a grădiniţelor din satul Covrigi, comunele Văgiuleşti, Cocorova şi Turburea se va aloca suma de un milion de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS