Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

90 de candidaţi se înfruntă în turul al doilea

Cel de-al doilea tur de scrutin va fi organizat în judeţul Gorj în 45 de circumscripţii electorale, din totalul de 70. Conducerea Instituţiei Prefectului a precizat că au fost luate toate măsurile pentru desfăşurarea în bune condiţii a scrutinului din 15 iunie. În această săptămână vor fi tipărite cele aproape 147.000 de buletine de vot necesare alegerilor ce vor avea loc în cele 157 de secţii de votare. Potrivit rezultatelor din primul tur de scrutin, în turul al doilea, Partidul Social Democrat participă cu 30 de candidaţi pentru funcţiile de primari, Partidul Naţional Liberal – cu 26, Partidul Democrat-Liberal – cu 24, Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat – cu cinci, Partidul Conservator şi Partidul România Mare – cu câte doi şi Forţa Democrată- cu un candidat. În primul tur, PSD a obţinut 18 primari, dintre care doi în municipiile Motru şi Târgu Jiu, PD-L – 4, PNL – 2 şi PNG – 1, cel din Dragoteşti.

Eugen MĂRUŢĂ

Accident mortal la Motru

O gorjeancă de 72 de ani, din Motru, a decedat sâmbătă seară într-un grav accident de circulaţie produs pe o stradă din aceeaşi localitate. Bătrâna s-a angajat în traversarea unei străzi printr-un loc nepermis şi nu s-a asigurat corespunzător, fiind lovită de un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani. Imediat după impact, bătrâna a fost transportată la spital. Din cauza multiplelor traumatisme suferite în urma accidentului auto, femeia a decedat, medicii neputând face nimic pentru a-i salva viaţa. Conducătorul auto este cercetat de poliţie pentru ucidere din culpă.

Eugen MĂRUŢĂ

Sesiune de comunicări ştiinţifice la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, Sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema „Societatea cunoaşterii şi progresul democraţiei“. Pe parcursul a două zile, evenimentul a prilejuit prezentarea a 175 de comunicări ştiinţifice de către cadre didactice universitare şi din învăţământul preuniversitar, cercetători din Gorj şi din alte centre universitare din ţară şi din străinătate. „Comunicările şi dezbaterile au fost susţinute atât în plen, cât şi în secţiunile Statul de drept şi societatea cunoaşterii; Democraţie şi modernizare politică; Tehnologie şi cunoaştere în epoca globalizării; Societatea cunoaşterii şi progresul economic; Artă şi cultură fizică în epoca globalizării; Educaţie şi formare. Au fost prezente cu comunicări ştiinţifice cadre didactice din centre universitare din Bulgaria, Cehia, Grecia, India, Macedonia, Turcia şi Ungaria“, a declarat purtătorul de cuvânt al UCB, lectorul universitar Valentin Popa. Au mai avut loc o festivitate de acordare a diplomelor pentru şefii de promoţie ai universităţii gorjene din anul universitar 2006 – 2007 şi „Crosul Universităţii“, manifestare sportivă organizată ieri, în colaborare cu Federaţia Română de Atletism.

Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version