8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSenatorii nu vor liber de Sfânta Maria

Senatorii nu vor liber de Sfânta Maria

Senatul a respins ieri solicitarea şefului statului ca Sfânta Maria să fie sărbătoare legală, menţinând doar prevederea ca zilele de Rusalii să fie libere.

Preşedintele Băsescu a cerut pe 16 aprilie reexaminarea legii prin care zilele Rusaliilor erau declarate sărbători legale, considerând că este necesară, „pentru păstrarea coerenţei legislative în acest domeniu“, ca şi ziua de 15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului, să fie declarată sărbătoare legală. Comisia pentru muncă din Senat a decis însă respingerea cererii de reexaminare, cu explicaţia că „includerea zilei de 15 august ca sărbătoare legală ar crea divergenţe, nefiind sărbătorită în acelaşi mod în toate zonele ţării“. Plenul Senatului a decis ca legea să rămână în forma iniţială cu 75 de voturi pentru şi şase împotrivă. Camera Deputaţi lor este decizională pe acest act normativ.

Rusaliile (Pogorârea Sfântului Duh) sunt sărbătorite duminica, la 50 de zile după Paşti, şi comemorează coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Christos. România este printre ţările europene cu un număr mic de zile de sărbători legale, campioane la acest capitol fiind Italia sau Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII