17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozie la Făcăi

Explozie la Făcăi

Pirotehniştii au detonat ieri în poligonul de la Făcăi 18 proiectile din timpul celui de-al doilea Război Mondial, rămase neexplodate.

O echipă pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a executat o detonare controlată a şase grenade, o bombă de aruncător şi 11 obuze explozive şi perforante, de calibre diferite. Muniţiile au fost descoperite în mai multe locaţii din judeţ. Spre exemplu, o grenadă defensivă a fost descoperită la Sediul Poliţiei Comunitare Craiova, altă grenadă la firma Popeci SA din municipiu, bomba de aruncător de 82 mm a fost descoperită la Işalniţa, cel mai mare dintre proiectilele explozive, de calibru 122 mm, a fost găsit la Băileşti, iar la Călăraşi, Cristian Giunea şi Maria Brosteanu au găsit trei obuze, de calibru 57 mm.

Lucrătorii din cadrul ISU avertizează ca, în cazul în care descoperiţi sau aveţi cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, să anunţaţi imediat autorităţile sau să sunaţi la 112. Până la sosirea la faţa locului a pirotehniştilor nu trebuie să atingeţi muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte, nu trebuie să le loviţi, tăiaţi, să le mişcaţi şi nu încercaţi să le demontaţi ori să le folosiţi pe post de ornamente.

„Din fericire, în judeţul Dolj, nu am avut cazuri în care persoane să fie rănite din cauza muniţiilor neexplodate“, a declarat subofiţer George Vâlceleanu din cadrul ISU Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS