Acasă Local Peste 30 de elevi, respinşi la engleză

Peste 30 de elevi, respinşi la engleză

OLT. Elevii de clasa a VIII-a din Olt care îşi doresc să fie admişi într-o clasă cu profil bilingv au susţinut vineri proba eliminatorie de limbă străină, peste 30 fiind declaraţi respinşi la engleză. În judeţ s-au organizat trei centre de testare, la Balş, Slatina şi Caracal. Pentru clasa de bilingv de la Liceul Teoretic Balş (28 de locuri disponibile) s-au înscris 45 de elevi, dintre care doi nu s-au prezentat, ceilalţi promovând testul. Pentru clasa de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina s-au înscris 38 de elevi, unul a absentat, şase au fost declaraţi respinşi, iar ceilalţi aşteaptă repartizarea. Lupta a fost mai grea pentru elevii caracaleni. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ a pus la dispoziţia elevilor o clasă de franceză/engleză şi una de engleză/informatică, în timp ce Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ a venit cu o ofertă de 56 de locuri, repartizate ca şi cele de la „Mihai Viteazul“. Pentru cele patru clase de la nivelul oraşului Caracal s-au înscris 158 de candidaţi, dintre care vineri, la susţinerea testului, au lipsit şase. Dintre cei prezenţi, 37 au fost declaraţi respinşi. La Caracal s-au depus şi şase contestaţii, care aveau termen de rezolvare 3 iunie.

Proba scrisă susţinută de candidaţi a constat într-un test grilă, cu patru subiecte, pentru care s-au putut acorda maximum 60 de puncte, plus 10 din oficiu. Proba orală – citirea unui text şi rezolvarea a trei cerinţe pe baza textului respectiv – le mai putea aduce candidaţilor 30 de puncte.

După susţinerea probelor eliminatorii, candidaţii trebuie să aştepte încheierea situaţiei şcolare şi repartizarea computerizată, pentru a afla dacă vor fi sau nu admişi pe locurile dorite. „Unii dintre cei care au dat aceste probe eliminatorii se răzgândesc între timp“, a declarat inspectorul de specialitate din cadrul ISJ, prof. Mariana Caracudă, având experienţa anilor trecuţi. Pentru cei care îşi menţin opţiunea, media de admitere va fi hotărâtoare.

Exit mobile version