15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBăluţă contra Băluţă la Primăria Logreşti

Băluţă contra Băluţă la Primăria Logreşti


Desemnarea primarului comunei gorjene Târgu Logreşti îi pune la grea încercare pe alegătorii din localitatea respectivă, din cauză că ambii candidaţi au acelaşi nume: Ion Băluţă.

 

Alegătorii din comuna gorjeană Târgu Logreşti va trebui să se uite de două ori pe buletinul de vot, înainte de a aplica ştampila VOTAT. O clipă de neatenţie şi alegătorul ar putea să îl voteze pe celălalt candidat şi nu pe favoritul său. Confuzia a fost creată de faptul că pe ambii candidaţi calificaţi în turul al II-lea îi cheamă Ion Băluţă. Unul este primarul în funcţie, iar celălalt este contracandidatul său, tot Ion Băluţă, care îi este şi verişor. În ciuda relaţiei de rudenie şi a faptului că nu pot fi identificaţi decât prin iniţiala tatălui – N, respectiv S -, între primar şi contracandidatul său există o mai veche rivalitate, generată de opţiunile politice diferite. În timp ce Ion N. Băluţă a ales PD-L, Ion S. Băluţă încearcă să ajungă primar, în locul verişorului său, ca membru al Partidului Social Democrat.

 

Nu îşi vorbesc de zece ani

 

Cei doi verişori de gradul al treilea seamănă izbitor şi amândoi poartă mustaţă. De zece ani nu şi-au mai vorbit, aflându-se în „război“ din cauza luptei de la primărie. Este pentru a treia oară când cei doi Ion Băluţă candidează unul contra celuilalt pentru postul de primar. Ion Băluţă de la PD-L, primarul în exerciţiu, a făcut public că oamenii vor putea face diferenţa la votare după numărul de trandafiri din sigla partidului, PD-L având unul, iar PSD, trei. Celălalt Ion Băluţă, contracandidatul primarului şi reprezentantul PSD, consideră că el are şanse mai mari să câştige alegerile de pe 15 iunie, deşi edilul a obţinut mai multe voturi în turul întâi. El a afirmat că are şi o poreclă, Vergică, lucru ce îl va ajuta pe alegător să facă mai rapid diferenţa între cei doi aspiranţi la fotoliul de şef la primărie. Localnicii din Târgu Logreşti au povestit că şi-au propus de mai multe ori să îi împace pe verişori, însă fără succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS