10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev de 12 ani, agresat de tatăl unei colege

Elev de 12 ani, agresat de tatăl unei colege


Un băieţel de 12 ani, din satul Ghioşani, comuna Morunglav, judeţul Olt, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost bătut de tatăl unei colege de clasă. Copilul povesteşte că bărbatul a dat cu el de pământ, iar apoi l-a lovit cu capul de pietre.

 

Incidentul a avut loc joi, în jurul prânzului. A. C., elev în clasa a VI-a la Liceul din Morunglav, din Olt, se întorcea acasă. Băiatul susţine că plecase pe jos întrucât un învăţător de la Şcoala veche din Morunglav, care aflase că băiatul i-ar fi tras pantalonii şi ar fi lovit-o la mână pe colega sa, nu i-a dat voie să se urce în microbuzul care îi transporta pe colegii lui şi în care se afla şi fata cu care se certase. Învăţătorul a afirmat că a luat această decizie pentru a evita un conflict între cei doi colegi de clasă.

În drum spre casă, băiatul s-a întâlnit cu tatăl colegei sale, Marcel Cotigă, care voia să îi aplice o corecţie pentru că o supărase pe fiica sa, C. A. C. Băiatul povesteşte că bărbatul l-a lovit cu pumnii, a dat cu el de pământ, iar apoi l-a lovit cu capul de pietre. După ce a zăcut inconştient timp de câteva minute, copilul s-a ridicat şi a plecat acasă. Şocată, bunica băiatului, Veronica, a sesizat poliţia despre cele întâmplate.

Un echipaj de la poliţia locală s-a deplasat la faţa locului, iar, după ce minorul a fost transportat la spital, agresorul a fost audiat. La spital a ajuns şi fiica agresorului, care, potrivit medicilor, a suferit o luxaţie la cotul drept. „De o jumătate de an se tot leagă de fata mea“

Marcel Cotigă a spus că joi, fiica lui s-a întors de la şcoală şi i-a povestit că A. i-a tras pantalonii şi a lovit-o la mână. Băut fiind, după cum spun cadrele de la Liceul din Morunglav, bărbatul i-a ţinut calea minorului şi l-a bătut.

„Acest copil care, probabil, e nebun se tot leagă de fata mea cam de o jumătate de an. I-am vorbit frumos, i-am zis de atâtea ori să o lase în pace, dar nu înţelege. Sunt colegi de clasă şi ba îi ia banii, ba o bruschează. Ieri (joi – n.r.), n-am mai putut să rabd când fata a venit de la şcoală şi mi-a spus că A. i-a dat pantalonii jos şi i-a rupt mâna. Nu l-am bătut, că nu îmi prindeam mintea cu el. I-am dat un şut în fund, iar el a căzut şi s-a lovit cu capul de o piatră. Ce să-i fac eu dacă a căzut? Vom merge mai departe. Se duce soţia şi la Slatina, la Inspectoratul Şcolar, pentru că nu se mai poate aşa. Fata mea e la spital cu maică-sa. Are mâna ruptă“, a spus Marcel Cotigă.

 

„Nu este adevărat că mă iau de Cristina“

 

A. C. susţine că este nevinovat. Băiatul a povestit că din greşeală a prins-o pe fată de pantaloni.

„Ne jucam şi din greşeală am prins-o de pantaloni şi s-au tras un pic în jos. Nu am făcut-o intenţionat. Apoi am împins-o, iar ea a căzut şi s-a lovit la mână. Nu este adevărat că mă iau de C. Nu am nimic cu ea“, susţine A.

Fata are însă altă variantă. Ea spune că băiatul o deranjează mereu, că i-a furat banii din ghiozdan şi că, intenţionat, i-a dat pantalonii jos de pe ea.

„De mai mult timp se ia de mine. La şcoală nu am spus nimănui, dar acasă le-am spus mereu părinţilor“, a povestit fetiţa.

În prezent, cei doi sunt internaţi la Spitalul Orăşenesc Balş, unde sunt ţinuţi sub supraveghere medicală. Potrivit medicilor, ei sunt în afara oricărui pericol. „Băiatul prezintă un traumatism cranian, iar fetiţa are o luxaţie la cotul drept. Amândoi sunt în afara oricărui pericol“, a spus medicul de gardă de la Spitalul din Balş.

 

Copilul agresat, are media scăzută la purtare

 

Cadrele de la liceul unde învaţă A. C. spun că acesta nu este un elev silitor. Băiatul locuieşte cu bunicii, după ce mama sa, recăsătorită pentru a treia oară, a plecat să muncească în străinătate.

Potrivit directoarei Liceului din Morunglav, Lorena Albăstroiu, şi dirigintelui elevului, N. O., băiatul are media scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe. Cadrele didactice mai spun că A. C. se „agaţă“ de mai toţi colegii de clasă, iar spre sfârşitul programului pleacă mereu de la ultimele ore.

„Băiatul provine dintr-o familie dezorganizată. Se află în grija bunicilor. Are media scăzută la purtare din cauza numărului mare de absenţe. E un băiat greu de controlat. Spre sfârşitul programului, el pleacă mereu de la ultimele ore. Din ce am înţeles de la copii, lucrurile nu stau chiar aşa. Colegii lor povestesc că ei se jucau, iar băiatul a vrut să o prindă de bluză şi a tras-o de pantaloni. Vom discuta situaţia în consiliul clasei şi cel profesoral, iar în limitele regulamentului vor fi aplicate şi măsuri“, a spus directoarea liceului unde învaţă cei doi copii.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. Întrucât bunica băiatului a depus plângere împotriva agresorului, acesta este cercetat pentru lovire şi riscă să ajungă la închisoare. „Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. Bărbatul care l-a agresat pe elev este cercetat pentru lovire şi alte violenţe, urmând ca după definitivarea cercetărilor să se ia măsurile legale“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul Claudia Radu. Poliţiştii vor stabili şi dacă învăţătorul care nu i-a dat voie băiatului să urce în microbuz este vinovat pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII