16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri


Grădina Copilului şi a Părintelui

Grădina Botanică din Craiova devine mâine, între orele 11.00 şi 17.00, „Grădina Copilului şi a Părintelui“. Cei mai mici vizitatori vor avea ocazia să descopere alături de părinţii lor o lume de poveste, vizionând spectacole de teatru. De la ora 12.00 îl vor cunoaşte pe Făt-Frumos cel urât, iar de la ora 16.00 vor lua parte la „Jocurile magice“. Nu vor lipsi nici întâlnirile cu clovni, care le vor crea figurine din baloane şi îi vor picta pe faţă. Micuţii pot participa şi la vânătoarea de comori. Ajutoarele le vor fi personajele de basm, care le vor oferi indicii despre cum să ajungă la comoară dacă vor răspunde la întrebări legate de natură. Evenimentul face parte din proiectul „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu“ şi este organizat pentru al treilea an de Asociaţia Team Work. „Grădina Copilului şi a Părintelui“ reprezintă ziua în care atât micuţii, cât şi părinţii pot descoperi că vizitarea Grădinii Botanice este mai mult decât o plimbare în aer liber. Cei mari joacă rolul principal în educaţia ecologică a fiecărui copil, iar acest eveniment încearcă să ofere familiei un cadru educativ natural.

Mirela MARINESCU

Astro-Festival în Bănie

Muzeul de Artă din Craiova găzduieşte, în perioada 7-8 iunie, Festivalul astrologilor din România, Astro-Festival. În cadrul manifestării vor avea loc dezbateri, conferinţe susţinute de diferiţi astrologi din România, precum Firicel Ciarnău – Deva, (vicepreşedintele AAR, autorul cărţii „Bazele astrologiei“, directorul Şcolii de astrologie „Fidelia“), Mihaela Dicu – Craiova (preşedinta AAR, autoarea cărţilor „Zodiacul“ şi „Primul pas spre horoscop“, redactor-astrolog la revistele Avantaje, Joy şi Alege TV), Mihaela Isfan – Bucureşti (membru AAR), Adrian Mîndruţă-Tănăsescu (AdiM) – Buzău (vicepreşedintele AAR, autorul cărţii „Simbolurile sabiene“, redactor-şef al revistei Astrele) şi alţii. În pauza dintre conferinţe, pasionaţii de astrologie vor putea beneficia de consultaţii astrologice gratuite. De asemenea, cei prezenţi vor putea participa şi la lansarea cărţii „Primul pas spre horoscop“, de Mihaela Dicu.

Mirela MARINESCU

Zi de sărbătoare

Micuţii şi cadrele didactice de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 43 din Craiova au sărbătorit joi, 29 mai, ziua unităţii şcolare. Şi pentru că un părinte spiritual al acestei instituţii nu exista, conducerea a decis ca Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena să le fie protectori. Fiind o manifestare a grădiniţei, fiecare grupă a prezentat un program artistic: Grupul Vocal „Glasuri cristaline“ a încântat audienţa cu melodiile sale, copiii grupelor mari s-au prins în „Dansul florilor“, câţiva prichindei de la grupa mică au jucat rolul de manechine în „Parada modei“, iar alţii şi-au arătat talentele de dansatori pe ritmuri populare şi moderne.

Mirela MARINESCU

Radu Beligan va fi premiat la TIFF

Actorului Radu Beligan i se va decerna Premiul de Excelenţă, în cadrul ediţiei a VII-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pentru activitatea sa artistică. Beligan a mai fost recompensat până acum şi cu Premiul de Excelenţă acordat de Senatul Uniunii Teatrale din România. De asemenea, actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va primi Premiul pentru întreaga carieră.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară în perioada 30 mai – 8 iunie, la Cluj, şi va debuta cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic „Funny Games“.

Mirela MARINESCU

Vreau să fiu actor

Departamentul de Artă Teatrală din Craiova iese la rampă în luna iunie cu promoţia 2008, Artele spectacolului de teatru – Actorie, lansând Gala „Vreau să fiu actor“. Evenimentul se adresează specialiştilor în domeniul artelor spectacolului, potenţialilor candidaţi la teatru şi va avea loc în perioada 4-5 iunie, în Aula „Al. Buia“ a Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii din Craiova. Manifestarea se înscrie într-un program care are ca obiectiv valorificarea potenţialului artistic al absolvenţilor, dorindu-se a fi un târg de artă deschis sectorului cultural românesc. Şi întrucât cele mai bune mijloace de exprimare ale actorilor sunt spectacolele de teatru, pe parcursul celor două zile, cei zece absolvenţi actori ai Departamentului de Artă Teatrală îşi vor dovedi talentul actoricesc în piesele: „Poveşti de familie“, care va avea loc miercuri, 4 iunie, de la ora 11.00, „Cameristele“, spectacol care va avea reprezentaţia de la ora 16.00, în aceeaşi zi, şi „Ţara lui Gufi“, care se va juca joi, 5 iunie, de la ora 20.00.

Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS