8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a stins Vasile Bulucea

S-a stins Vasile Bulucea

Vasile Bulucea, fostul primar al Craiovei, unul dintre cei mai longevivi edili, a decedat ieri-dimineaţă, în locuinţa sa, din cauza unei boli grave.

 

Fost ministru al transporturilor şi primar al Craiovei pentru trei mandate, Vasile Bulucea, de 77 de ani, a murit ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, în locuinţa sa din Craiova. El suferea de mai multă vreme de mielom multiplu, o boală a sângelui. Vasile Bulucea a fost internat la Spitalul Municipal „Filantropia“ pe 12 martie, la Clinica de Hematologie. Conform conducerii spitalului, fostul primar a fost diagnosticat cu mielom multiplu, în ultimul stadiu, 3B. I s-a administrat tratament cu citostatice, după care a fost transferat la Secţia de terapie intensivă a spitalului pentru transfuzii. A revenit în Clinica de Hematologie, unde a continuat tratamentul cu citostatice, însă, spre sfârşitul lunii aprilie, starea sa de sănătate s-a agravat. „Când s-a simţit rău, acum aproximativ o lună, a fost luat acasă de familie, unde a şi decedat. Noi am depus toate eforturile şi i-am acordat toată atenţia, însă boala de care suferea este incurabilă şi era în ultimul stadiu“, a explicat ec. Mihai Coman, managerul Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova.

Unul dintre cei mai longevivi primari

 

Vasile Bulucea a fost primar al Craiovei din 1973 până în 1977, când a fost numit de Nicolae Ceauşescu ministrul transporturilor. În perioada evenimentelor din decembrie 1989, Bulucea deţinea funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti. După revoluţie, acesta a revenit în Craiova, iar în 1996 a câştigat alegerile din partea Partidului Socialist al Muncii. În anul 2000, Vasile Bulucea a trecut la PDSR, reuşind să câştige încă un mandat. În 2004 a candidat din nou, din partea Forţei Democrate, însă a obţinut un modest şase la sută.

Pe 9 aprilie, lui Vasile Bulucea i s-a conferit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Craiova, consilierii locali argumentând că de numele lui se leagă o parte dintre marile investiţii care s-au realizat în Bănie. Bulucea a fost unul dintre cei mai longevivi primari ai oraşului.

Bulucea, pentru ultima dată în primărie

Trupul neînsufleţit al lui Vasile Bulucea va fi depus la Primăria Municipiului Craiova mâine, între orele 8.00 – 11.00, pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII