Acasă Local Gorj Alcool şi porumb de contrabandă

Alcool şi porumb de contrabandă

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au capturat duminică seară o impresionantă cantitate de alcool şi boabe de porumb de contrabandă. Potrivit comisarului-şef Traian Iana, în urma unor informaţii primite, comisarii au verificat o autoutilitară care aparţinea unei firme din Târgu Jiu. În maşină a fost găsită cantitatea de 3.000 de litri de băuturi alcoolice ambalate în PET-uri a câte trei litri: „Toată cantitatea de băuturi alcoolice nu avea banderole fiscale, motiv pentru care a fost confiscată. Mai mult decât atât, agentul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei, conform Codului de Procedură Fiscală“.

Traian Iana a adăugat că societatea amendată s-a ales şi cu interzicerea comercializării de produse accizabile pentru o perioadă de o lună.

 

Afaceri ilegale cu porumb

 

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni de control desfăşurate pe raza comunei Crasna, a fost depistat un agent comercial care avea o cantitate foarte mare de boabe de porumb de contrabandă. Administratorul firmei nu a putut prezenta documentele fiscale solicitate de comisari. „În urma controlului efectuat la societatea din Crasna, a fost depistată o cantitate de 38.900 de kilograme de boabe de porumb fără documente legale de provenienţă şi intrare în gestiune. Marfa era destinată vânzării şi, pentru că nu a putut prezenta documentele solicitate, s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de boabe de porumb. De asemenea, agentul comercial a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 de lei, conform legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite“, a menţionat comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, Traian Iana. Potrivit acestuia, întreaga cantitate de boabe de porumb a fost sigilată în depozitul firmei, până ce va fi ridicată.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version