12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn fost miner îşi vinde un rinichi la mica publicitate

Un fost miner îşi vinde un rinichi la mica publicitate

Un fost miner din Valea Jiului a dat anunţ la mica publicitate că îşi vinde un rinichi. Omul spune că are datorii mari din cauza unor persoane pe care le-a girat, iar pensia de 1.200 de lei îi este insuficientă.

Ioan Roncea locuieşte în Vulcan şi după o viaţă petrecută în subteran a ajuns să-şi pună viaţa în pericol pentru a avea ce pune pe masă la copii. „Vreau să îmi vând rinichiul, fiindcă am nişte rate mari şi nu pot face faţă. Din toată pensia pe care o primesc, după 28 de ani de minerit, mi-au mai rămas 500 de lei vechi. Ratele alea nu sunt ale mele, sunt ale unora pe care i-am girat, iar ei au plecat din ţară şi nu au mai plătit. Mi-a venit acasă hârtie că, dacă nu plătesc ceea ce au scos ei, or să mă lege“, a spus Ioan Roncea.

Bărbatul s-a deplasat la redacţia unui cotidian din Valea Jiului şi a dat anunţ că îşi dă un rinichi în schimbul unei sume de bani, suficient de mare ca să îi ajungă să-şi achite ratele.

Roncea spune că nu poate să-şi mai hrănească toţi cei cinci membri ai familiei şi că a ajuns într-o situaţie disperată. „Ai mei mor de foame în casă, iar eu mă duc să plătesc ratele. Nu am ce face! Ei s-au săturat de mine, fiindcă trebuie să adune măcriş de pe dealuri sau să facă o mâncare dintr-o varză cumpărată cu un leu. Nici câinii de la containere nu mănâncă aşa ceva“, a povestit bărbatul.

Medicii spun că acest caz este unic şi că o astfel de acţiune este ilegală. „Nu am mai auzit de un astfel de caz în judeţul nostru. Este o ilegalitate, dar nu putem acuza intenţia. Astfel de situaţii apar în cazul donatorilor care îşi ajută rudele şi nu am cunoştinţă despre faptul că ar putea fi făcute pe bani, pentru că se pune mai întâi problema unei compatibilităţi“, a precizat dr. Dan Magheru, director executiv la Autoritatea de Sănătate Publică Hunedoara.

Despre riscuri, Ioan Roncea nici nu vrea să audă, spunând că este sănătos şi dispus să facă gestul în orice moment. Bărbatul a precizat că este hotărât să-şi pună capăt zilelor dacă nu reuşeşte să-şi achite datoriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU