11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHonsel îşi amână sosirea la Slatina

Honsel îşi amână sosirea la Slatina

Firma germană Honsel, care ieri ar fi trebuit să înceapă săpăturile la noua fabrică din Slatina, a anunţat că evenimentul a fost amânat.

Oficialii firmei Honsel au încercat în repetate rânduri să-l întâlnească pe ministrul liberal al economiei şi comerţului, Varujan Vosganian, dar şi pe primul-ministru Tăriceanu, pentru a expune proiectul investiţional şi pentru a discuta despre facilităţile acordate celor care dezvoltă proiecte de peste 30 de milioane de euro.

„Din cauza unei informaţii primite vineri seară de la Ministerul Economiei, ne confruntăm cu o situaţie care, din păcate, întârzie startul proiectului nostru de construcţie“, se spune într-o notă transmisă redacţiei, semnată de reprezentantul firmei, dr. ing. Heinz Pfannschmidt.

„În această perioadă se observă că nu avem un guvern funcţional, ci nişte miniştri aflaţi în permanentă campanie electorală, fapt care face ca în Slatina să întârzie două proiecte importante. Toate acestea se întâmplă după ce primul-ministru a declarat, chiar de curând, că prioritar pentru România este sectorul de producţie în domeniul auto“, a declarat primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

La anunţul oficial privind alegerea Slatinei (în defavoarea Bucureştiului) pentru construirea unei fabrici, făcut în ianuarie anul acesta, reprezentanţii Honsel au precizat că, în următorii patru ani, ar urma să investească 130 de milioane de euro, numărul de angajaţi ajungând la 1.900.

Până la sfârşitul acestui an, vor fi angajate 250 de persoane, prima şansă având-o salariaţii şi foştii salariaţi ai ALTUR, firmă specializată în producerea de piese auto, dar care de câţiva ani trece printr-o situaţie dificilă.

Firma Honsel are deja un contract cu Volkswagen, pentru care ar urma să se producă, la Slatina, componente auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS