Acasă Local Pompierii, la un pas de a fi agresaţi la o intervenţie

Pompierii, la un pas de a fi agresaţi la o intervenţie

VÂLCEA. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea, solicitaţi să stingă în weekendul trecut un incendiu care a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Păuşeşti-Otăsău, au fost la un pas de a fi agresaţi de localnici.

Casa lui Constantin T., din satul Otăsău, a fost cuprinsă sâmbătă seară de un incendiu, iar proprietarul a solicitat ajutorul pompierilor. Autospecialele ISU, încărcate cu câte 20 de tone de apă, au ajuns la locul intervenţiei în 17 minute, cu toate că drumul de şase kilometri este accidentat, cu pante abrupte. La locul incendiului, pompierii au fost certaţi de mai mulţi localnici, furioşi că nu ar fi ajuns mai de vreme.

„A fost un incident între localnici şi pompieri. Oamenii au fost nemulţumiţi că maşinile nu au ajuns la faţa locului mai repede. Pompierii nu au nici o vină, au ajuns mai greu din cauza drumului greu accesibil“, a declarat Liviu Radu Fota, inspectorul pe situaţii de urgenţă al Primăriei Păuşeşti-Otăsău.

Subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, a precizat că scandalul a fost aplanat de poliţiştii din localitate. „În zonă a fost agitaţie, dar localnicii nu i-au luat pe pompieri la bătaie pentru că poliţiştii din Păuşeşti-Otăsău erau acolo şi au aplanat conflictul. Nu a fost lovit nici un pompier şi nici nu s-a depus la poliţie vreo plângere în acest sens“, a spus Diana Smărăndoiu.

După aplanarea conflictului, pompierii au stins focul, pagubele înregistrate fiind de 50.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate, de 400.000 de lei. Căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, a precizat că, în urma cercetărilor preliminare făcute de pompieri după stingerea focului, a rezultat că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit.

 

Exit mobile version