17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalWeekend de coşmar pe şoselele vâlcene

Weekend de coşmar pe şoselele vâlcene

Sfârşitul de săptămână nu a fost liniştit pentru poliţiştii vâlceni, dar mai ales pentru conducătorii auto, care au fost implicaţi în patru accidente de circulaţie grave.

În numai două zile, 11 persoane au ajuns în spital cu răni grave, după ce autoturismele în care circulau au fost implicate în evenimente rutiere. Lipsa de atenţie sau teribilismul unor tineri în căutare de senzaţii tari au fost principalele cauze ale producerii accidentelor.

 

Feriţi-vă de tinerii care conduc mopede

 

Primul accident s-a petrecut vineri, în jurul orei 14.00, când D.C., de 16 ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un moped, în interiorul localităţii Slătioara, din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul şi a intrat într-un şanţ. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a minorului D.C., care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio-facial acut închis, hemoragie intracraniană, rămânând internat pentru acordarea îngrijirilor medicale. În accident a mai fost rănit un băiat de 17 ani, care era pasager pe moped. Acesta a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio-facial cu plagă piramidă nazală. Conducătorul mopedului nu poseda permis şi nu purta casca de protecţie.

Următorul eveniment rutier a avut ca protagonist tot un tânăr teribilist. Vineri seară, în jurul orei 22.30, I.D., de 14 ani, din comuna Păuşeşti Otăsău, judeţul Vâlcea, a condus un moped neînmatriculat, iar în interiorul localităţii Păuşeşti – Otăsău, i-a acroşat pe Anghel S., de 60 de ani şi pe Ion P., de 66 de ani, ambii din comună, care se deplasau pe marginea părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a pietonilor, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Conducătorul mopedului nu poseda certificat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră.

 

Accident cu şase victime

 

Alt eveniment rutier a fost provocat tot de un tânăr neatent, care conducea un moped. Sâmbătă după-amiază, Ion G., de 65 de ani, din comuna Pietrari, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un Audi 80, în interiorul localităţii Păuşeşti – Otăsău, a intrat în coliziune frontală cu un moped neînregistrat, care era condus din sens opus de Corneliu T., de 22 de ani, din localitate. Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului mopedului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, fractură craniu, fractură bazin, plagă coapsă dreapta, fractură femur stâng, fractură rotulă stângă deschisă, entorsă genunchi stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul mopedului a refuzat să sufle în aparatul etilotest şi i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul nu purta casca de protecţie şi nici nu avea atestat profesional pentru a conduce mopede.

Tot sâmbătă a avut loc un accident în urma căruia şase persoane au ajuns la spital. Vasilica A., de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, aflat la volanul unui Volkswagen Golf, pe DN 64, care circula din direcţia Drăgăşani către Râmnicu Vâlcea, la km 108+207 m, unde autoturismul era oprit în afara părţii carosabile, nu s-a asigurat la punerea în mişcare şi, încercând să întoarcă maşina spre Drăgăşani, a intrat în coliziune cu un Matiz condus regulamentar de Petre I., de 50 de ani, din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea.

„În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a Valeriei I., pasager dreapta faţă în autoturismul Matiz, rănirea uşoară a celor doi conducători auto, precum şi a lui Constantin N., a Ioanei N., Ionelei N. şi a lui Florin M., toţi pasageri în autoturismul Matiz.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS