16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri ucişi de viteză

Tineri ucişi de viteză

Patru vieţi au fost curmate într-o clipă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la intrarea în comuna Brebeni dinspre Coteana, din cauza vitezei excesive.

 

Doi tineri îndrăgostiţi din Bucureşti, care urma ca anul acesta să se căsătorească, şi o familie din comuna Dăneasa, care avea acasă un copil de patru ani, au pierit, după ce autoturismul în care se aflau a ieşit de pe carosabil şi s-a lovit de mai mulţi pomi.

Autovehiculul în care se deplasau cei patru, un Audi A4 cu numărul de înmatriculare B-6292-VF, era condus de Cătălin Pădurean, de 25 de ani, din Bucureşti, de profesie avocat. Pe scaunul din dreapta se afla logodnica acestuia, Irina Ciobanu, de 19 ani, tot din Capitală, iar pe bancheta din spate a maşinii erau soţii Liliana şi Vasile Laurenţiu Daragiu, de 23, respectiv 28 de ani. Tinerii veneau dinspre Coteana şi se îndreptau către Brebeni. Ei plecaseră de la un botez şi ar fi trebuit să ajungă la o nuntă. În pădurea de la intrarea în Brebeni, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul volanului, autoturismul a ieşit de pe asfalt şi s-a lovit cu ambele părţi de mai mulţi pomi.

Impactul a fost devastator. Acul kilometrajului era blocat la 140 km/h.

 

„Am vorbit cu ei la telefon şi le-am zis să vină acasă“

 

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţe. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic decât să constate decesul victimelor. În zonă, circulaţia a fost oprită mai bine de o oră pentru cercetări, pe ambele benzi formându-se coloane de maşini.

Un tânăr aflat într-o maşină care circula în spatele autoturismului Audi a spus că şoferul acestuia gonea cu viteză foarte mare.

„Tocmai mă depăşise pe mine. Avea o viteză foarte mare, cred că mai mult de 140 km/h“, a povestit tânărul respectiv. Şi poliţiştii sunt de aceeaşi părere. Oamenii legii cred că această tragedie a fost provocată de viteza excesivă cu care se deplasau tinerii.

Rudele celor patru persoane decedate sunt încă în stare de şoc. Virgil Daragiu, tatăl lui Vasile Laurenţiu, a spus că, înainte de accident, a vorbit la telefon cu fiul şi nora sa şi le-a spus să se întoarcă acasă: „Am vorbit cu ei la telefon pe la 12 noaptea. Le-am zis să vină acasă şi să nu se mai ducă nicăieri. Nu m-au ascultat“, a spus, printre lacrimi, Virgil Daragiu.

În „maşina morţii“ ar fi trebuit să se afle şi fratele lui Vasile Laurenţiu, Viorel. Bărbatul trebuia să meargă şi el la nuntă, dar soţia sa s-a simţit rău şi a rămas acasă.

În loc să se pregătească de nuntă, familiile tinerilor se pregătesc acum pentru înmormântare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII