Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Băieţel lovit de maşină la Mărunţei

Un băieţel de cinci ani, din satul Bălăneşti, comuna Mărunţei, a fost accidentat grav de un autoturism, vineri după-amiază, în timp ce traversa strada. Marian Enache, din oraşul Drăgăneşti-Olt, se deplasa către casă cu autoturismul său Renault Clio. În satul Bălăneşti, şoferul l-a accidentat pe minorul Alexandru Ionuţ S., care, lăsat nesupravegheat, a traversat drumul în fugă. „Nu aveam viteză, mai ales că lucrau dânşii aici, pe marginea drumului. Eram foarte atent la ei pentru că trebuia să îi evit. Băiatul era cu mai mulţi copii aproape de marginea drumului şi a fugit în stradă. Într-o fracţiune de secundă m-am pomenit cu el în faţa maşinii şi n-am mai putut să-l evit. Am înţeles de la nişte localnici că era să îl mai lovească vreo două maşini de azi-dimineaţă“, a spus conducătorul auto. Câţiva vecini ai minorului au spus că acesta este foarte zburdalnic şi ieşea mereu în stradă. În urma impactului, copilul a suferit răni grave, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a rămas internat. Potrivit poliţistului Vali Paraschiv, în cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Dana MIHĂILĂ

A murit cel mai bătrân jandarm

Jandarmii din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe cel mai vârstnic dintre ei, veteranul maior în retragere Ion Preda. Maiorul, veteran de război, cetăţean de onoare al municipiului Craiova, s-a născut pe 14 noiembrie 1907, a activat ca subofiţer de jandarmi în perioada interbelică şi a participat la acţiunile jandarmeriei de companie din timpul celui de-al II-lea război mondial. Odată cu venirea la putere a regimului comunist şi desfiinţarea Jandarmeriei, Ion Preda a fost trecut în rezervă. În anul 1990, după ce s-au înfiinţat Trupele de Jandarmi, Ion Preda a fost trecut în corpul ofiţerilor, iar în 2008, cu prilejul Zilei Veteranilor Români, a fost înaintat la gradul de maior în retragere. Reprezentanţii IJJ Dolj au precizat că maiorul Ion Preda a fost înmormântat cu onoruri militare. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, reprezentat de o delegaţie constituită din ofiţeri şi subofiţeri, a depus la catafalcul veteranului o coroană de flori în semn de profund respect şi consideraţie. Funeraliile veteranului de război, maior în retragere Ion Preda, s-au desfăşurat cu onoruri militare“, a declarat locotenent Ion Ţapu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IJJ Dolj.

Aldezir MARIN

Un copil s-a înecat în pârâul Plapcea

Un copil de 13 ani s-a înecat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 13.30, în apele pârâului Plapcea din Olt. Potrivit poliţiştilor, minorul spăla rufe pe malul pârâului când, la un moment dat, a căzut în apă. Din nefericire, micuţul nu s-a putut salva şi a murit înecat. Cadavrul său a fost observat de câţiva localnici, care au sunat imediat la 112. La faţa locului s-au deplasat poliţia, un echipaj de la criminalistică şi o ambulanţă. Medicii nu au mai putut salva copilul, aceştia constatând doar decesul. Cadavrul copilului a fost dus la morgă, pentru efectuarea necropsiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, pe corpul copilului nu au fost găsite urme de violenţă şi nu există suspiciuni în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version