16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorâtă cu toporul

Omorâtă cu toporul

Un bărbat din Craiova a fost arestat sâmbătă, după ce procurorii doljeni au stabilit că vineri acesta şi-a omorât soţia cu 11 lovituri de topor.

 

Poliţiştii doljeni au fost alertaţi vineri noapte, în jurul orei 1.30, de o femeie din Craiova care a cerut ajutor pentru a intra în apartamentul fiicei sale, Aurelia Munteanu, de 34 de ani, pentru că aceasta nu răspunsese toată ziua la telefon. La faţa locului s-au deplasat o echipă de siguranţă publică împreună cu un echipaj de pompieri, care au deschis uşa apartamentului. Temerile femeii s-au adeverit, Aurelia fiind găsită decedată în apartament, cu mai multe leziuni la nivelul capului. Existând indicii clare că femeia a fost omorâtă, cercetările au fost preluate de o echipă operativă complexă, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Din primele verificări ale anchetatorilor s-a stabilit că principalul suspect de comiterea faptei este Mihai Timi Munteanu, de 39 de ani, din Craiova, soţul victimei, motivul fiind gelozia. Cei doi soţi erau în proces de divorţ din luna martie a acestui an, nu mai locuiau împreună şi nu aveau copii.

 

Crimă din gelozie

 

Anchetatorii au stabilit că, vineri, Mihai Munteanu s-a dus acasă la Aurelia pentru a discuta despre închirierea unui apartament. În faţa procurorilor, bărbatul a declarat că, în timp ce discutau, Aurelia a fost sunată pe mobil şi a auzit-o spunându-i persoanei cu care vorbea că ar fi bine să vorbească mai târziu, pentru că este cu „fraierul“. Atunci i-a fost întărită convingerea că aceea care era încă soţia sa are o relaţie extraconjugală, a pus mâna pe un toporaş de bucătărie şi a lovit-o în cap. După ce femeia a căzut, a continuat să o lovească, medicii legişti numărând 11 lovituri primite de victimă la nivelul capului. Anchetatorii au mai stabilit că, după comiterea crimei, bărbatul a spălat toporaşul şi l-a pus la loc, în bucătărie. S-a dezbrăcat de hainele care erau pătate de sânge şi s-a schimbat, după care a plecat, încuind uşa după el.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat că Mihai Timi Munteanu a fost reţinut pentru 24 de ore, după care, sâmbătă, a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Omorul

Conform Codului Penal, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la zece la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă omorul a fost săvârşit asupra soţului sau a unei rude apropiate, se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII