14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDonator de sânge, din dragoste pentru oameni

Donator de sânge, din dragoste pentru oameni

Gheorghe Anghelescu, de 49 de ani, este mândru că, de-a lungul anilor, a reuşit să salveze viaţa multor semeni aflaţi în nevoie.

Cu zece ani în urmă, gorjeanul a primit o diplomă de donator onorific, drept răsplată pentru cele peste 170 de donări de sânge.

„Am început să donez sânge în 1981. Mergeam de trei ori pe lună şi donam. Nu o făceam pentru bani, ci pentru ca să salvez viaţa cuiva. M-am oprit în 1995, când m-am îmbolnăvit de hepatita C“, a afirmat Gheorghe Anghelescu.

Bărbatul susţine că sângele său a ajuns şi în spitale din Europa, iar la Revoluţie l-au chemat medicii să doneze: „Am grupa de sânge A2, am donat peste 65 de litri de sânge şi am primit şi o diplomă pentru acest lucru. Pe 23 decembrie 1989 m-au sunat să merg să donez“, a povestit Gheorghe Anghelescu. Anii nu au trecut fără a lăsa urme adânci pe chipul donatorului. Acum, la bătrâneţe, este nevoit să aibă grijă de o verişoară de 37 de ani, bolnavă de epilepsie.

„Este greu, căci acum, după ce am ajutat oameni, abia îmi ajung banii să-mi iau mâncare, iar de medicamente, ce să mai vorbim! Am o pensie de bătaie de joc, după ce am lucrat 19 ani la fabrica de sticlă“, a spus Barbu Anghelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU