5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlhăriţi de minori

Tâlhăriţi de minori

Poliţiştii craioveni de la Secţia 5 au prins trei minori suspectaţi că ar fi comis mai multe tâlhării în municipiu, victimele acestora fiind copii şi bătrâni.

 

Poliţiştii Secţiei 5 i-au prins joi pe Mircea B., de 16 ani, Cătălin N., de 17 ani, şi Cosmin P., de 15 ani, toţi din Craiova, suspectaţi de comiterea a patru infracţiuni de tâlhărie. Ei îşi alegeau victimele din rândul persoanelor care nu se puteau apăra – copii şi bătrâni – şi le atacau după lăsarea întunericului, mai ales în parcuri. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în seara de 26 februarie, Mircea B. şi Cătălin N. l-au acostat în Parcul Puşkin pe Andrei M., de 13 ani, pe care l-au deposedat, prin violenţă, de două telefoane mobile şi de suma de zece lei. Valoarea totală a prejudiciului a fost de 1.000 de lei.

Anchetatorii au stabilit că minorii mai comiseseră o tâlhărie şi în seara de 8 martie. Prin folosirea violenţei, cei doi i-au smuls unei bătrâne de 67 de ani geanta în care avea 30 de lei şi câteva bunuri personale. Aceştia au urmărit victima, care mergea pe stradă împreună cu soţul ei, de 70 de ani, iar în momentul în care i-au smuls geanta, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind o fractură cu deplasare la umărul stâng. Bătrânul a vrut să intervină, însă Mircea B. i-a pulverizat în faţă spray paralizant.

 

Copii tâlhăriţi în Parcul Corniţoiu

 

Din probatoriul administrat de poliţiştii craioveni s-a mai stabilit că, în seara de 20 martie, cei trei minori i-au acostat în Parcul Corniţoiu pe Ionuţ P., de 11 ani, şi Adrian M., de 12 ani, ambii din Craiova. După ce l-au agresat pe Adrian, i-au deposedat pe amândoi de telefoanele mobile, în valoare de 230 de lei. În seara de 27 martie, aceiaşi minori au agresat-o, tot în Parcul Corniţoiu, pe Roxana G., de 18 ani, din comuna doljeană Carpen, căreia Mircea B. i-a smuls geanta în care se aflau mai multe bunuri în valoare de 200 de lei. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost recuperate unele din obiectele sustrase, care au fost restituite părţilor vătămate.

Conducerea Secţiei 5 Poliţie a precizat că toţi cei trei minori au comis aceste tâlhării pentru a face rost de bani de buzunar, fără a fi conştienţi de gravitatea faptelor lor. „S-a stabilit că minorii au comis aceste fapte grave pentru a obţine bani de buzunar. Este îngrijorător faptul că ei nu conştientizează gravitatea faptelor comise şi consecinţele acestora“, a declarat comisar-şef Cornel Tomescu, şeful Secţiei 5 Poliţie Craiova. Craiovenii sunt sfătuiţi să evite să meargă prin zone întunecate şi slab circulate, iar dacă sunt atacaţi, trebuie să ceară ajutor.

Arestaţi pentru 20 de zile

 

Mircea şi Cătălin au fost reţinuţi joi, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de tâlhărie. În aceeaşi zi, cei doi au fost prezentaţi de procurori Judecătoriei Craiova, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile. Minorul de 15 ani a fost expertizat neuropsihiatric, în vederea stabilirii discernământului, urmând să fie făcute propunerile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII