11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTumoare de 16 kilograme, extirpată de medicii gorjeni

Tumoare de 16 kilograme, extirpată de medicii gorjeni

O tumoare abdominală gigant de 16 kilograme a fost extirpată, ieri, de o echipă de medici din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, de la o pacientă de 71 de ani. Intervenţia a durat aproximativ o oră şi, potrivit medicilor, s-a încheiat cu succes. Este prima operaţie de acest gen efectuată la această unitate sanitară.

 

GORJ. Rodica Voinea este din comuna Târgu Logreşti, din judeţul Gorj. Acum un an, în urma efectuării unor analize la un spital din Craiova, femeia a aflat că are tumoare. Medicii au decis că singura şansă de salvare este operaţia, dar au amânat intervenţia chirurgicală, din cauza unor arsuri pe care bătrâna le-a suferit în zona abdominală. Ieri, Rodica Voinea a fost operată de o echipă formată din patru medici, condusă de dr. Adonis Bălan. Acesta a precizat că este cea mai mare tumoare pe care a văzut-o în toată cariera lui.

 

Pot să apară probleme respiratorii

 

Pacienta se află internată la Secţia de terapie intensivă şi are funcţiile vitale stabile. Medicii care au operat-o spun că starea postanestezică a acesteia este bună. Potrivit doctorilor, este posibil să apară unele probleme respiratorii, dar, în rest, starea de sănătate a pacientei va fi bună.

Medicii care au participat la extragerea tumorii spun că nu se aşteptau ca aceasta să atingă dimensiuni aşa de mari. „Este cea mai mare tumoare pe care am văzut-o în cariera mea. Operaţia a decurs în condiţii normale, iar pacienta va fi monitorizată permanent de către cadrele medicale pentru a observa evoluţia bolnavei şi a evita eventualele complicaţii. Starea de sănătatea a pacientei este stabilă“, a spus medicul Adonis Bălan, cel care a condus echipa de medici.

 

Bătrâna se deplasa cu mare greutate

 

Rudele bătrânei sunt fericite că aceasta a scăpat de uriaşa tumoare, care i-a transformat viaţa într-un chin. Până la operaţie, aveau slabe speranţe că femeia va scăpa de boală. Aşa cum spune fiica pacientei, Rodica Voinea se simţea din ce în ce mai rău şi se deplasa foarte greu: „Mama mea se simţea din ce în ce mai rău. Mergea cu foarte mare greutate şi, în ultimul timp, nici nu prea se mai deplasa. Se lupta cu boala. Nu ştiam ce să mai facem. Nici medicii nu credeau că o să fie o tumoare atât de mare. La vârsta ei, nu credeam că rezistă la o asemenea operaţie. Doctorii de la Gorj au fost însă încrezători, deşi nu mai avuseseră nici un caz asemănător. Sper că mama se va face bine şi va redeveni un om normal!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU